Creșterea vânzărilor. Strategii pe termen scurt versus strategii pe termen lung

Cu toții ne dorim mai mulți clienți și vânzări mai mari, este clar. Dar când să trecem la acțiune, de multe ori ne confruntăm cu un blocaj de idei sau ne grăbim și ajungem să luăm niște acțiuni care la final se dovedesc a fi ineficiente sau neprofitabile.

Ca să evităm astfel de lucruri, este recomandat să trecem în revistă și să luăm în calcul toate opțiunile pe care le avem la dispoziție.

Indiferent de domeniul în care activezi, majoritatea acțiunilor pe care le poți lua pentru creșterea vânzărilor se pot împărți în acțiuni pe termen scurt, care de obicei sunt costisitoare, dar durează puțin până când se văd rezultatele și acțiuni pe termen lung – la care rezultatele se văd după luni sau chiar ani de zile, dar sunt durabile și stabile.

De exemplu, o campanie agresivă de advertising are efecte imediate, dar nu neapărat profitabile. Nu sunt rare cazurile în care costurile unei campanii ajung să depășească profiturile provenite din vânzările pe care le aduce. Pentru a nu te găsi într-o astfel de situație este bine să evaluezi dinainte dacă o campanie publicitară este ceea ce-i lipsește afacerii tale sau altceva. În primul rând, asigură-te că rezolvi problema corectă. Care este motivul pentru care clienții nu cumpără? Este pentru că nu știu despre afacerea ta? Sau competiția ta oferă același lucru, dar la un preț mai bun? În acest caz, o campanie de reduceri ar putea fi o soluție pe termen scurt.

Totuși, există alternative mai profitabile, dar a căror implementare este mai complexă, necesită puțină strategie, cunoștințe specializate și răbdare, pentru că durează până când se văd rezultatele. Câteodată, o simplă modificare a textului care apare pe site sau a textului din reclamă poate avea rezultate remarcabile. Câteodată clienții nu comandă pur și simplu pentru că se pierd pe site și renunță, caz în care o simplă reorganizare a informațiilor este soluția corectă.

Alteori se întâmplă că site-ul și prezentarea au rămas puțin cam în urmă și par „prăfuite”. Asta înseamnă că ai nevoie de o reînnoire a brandului și de o reîmprospătare a imaginii companiei tale.

Poți, de asemenea, să te sfătuiești cu cineva care are mai multă experiență în domeniu și poate să-ți arate soluțiile pe care le ai la dispoziție. La Black Unicorn oferim și acest tip de serviciu sub denumirea de strategie de brand.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.