O întrebare destul de bună dacă ne gândim la faptul că România nu este o țară de calitate, sau mai bine zis, mentalitatea românilor nu este capabilă să perceapă conceptul numit calitate.
În ultimii ani însă, de când internetul și-a luat avânt serios și a devenit un suport excelent pentru comerț, antreprenorii au observat că trebuie să-și adapteze un pic mentalitatea la cea occidentală dacă doresc să aibă succes în online. Google din fericire gândește la fel indiferent de țară.
Mentalitatea occidentală, fundamentul Google, sunt strâns legate de calitate. Așadar, multi tineri antreprenori care au pus bazele unui business online recent, ori au de gând să facă acest pas, se întreabă dacă merită sau nu investiția în servicii SEO de calitate, servicii content writing de calitate, servicii specifice promovării afacerilor online, site-urilor de prezentare și magazinelor virtuale.
Din păcate suntem genul de popor care nu poate asimila o informație până nu se convinge pe propria piele. Deși toată lumea știe că Google este fondat pe ideea de calitate, în România, mentalitatea de tip „ieftin și mult” pune în umbră asimilarea de idei occidentale.
Servicii Content Writing de calitate – merită investiția? Editorial Alex Ciocan
Răspunsul la această întrebare este destul de simplu: dacă afacerea care se dorește promovată este una serioasă, dacă antreprenorul din spatele ei este un om serios care are planuri de viitor cu acel business, da. Clar merită investiți în servicii content writing de calitate, în SEO de calitate.
Cele mai multe afaceri nu primesc investiții pe parte de calitate pentru că cei din spatele afacerilor nu sunt oameni serioși, nu sunt oameni care au planuri de viitor. Din păcate, în România există o mentalitate anti calitate ce împiedică antreprenorii să ia lucrurile în serios.
A lua lucrurile în serios înseamnă a avea un plan cu bătaie lungă, a face investiții serioase, exact ce se întâmplă și în străinătate. În România din păcate, majoritatea celor care pun la cale un business au așteptări total nerealiste, care nu au cum să existe în contextul unei mentalități greșite.
În România majoritatea antreprenorilor vor să investească cât mai puțin (dacă se poate deloc este perfect) dar să câștige cât mai mult posibil. Să se pricopsească dintr-un business în care nu au investit mai nimic. Mulți se consideră „șmecheri” sau „deștepți”, însă realitatea le trage palme.
Să nu mai zicem despre faptul că se dorește și profit în secunda doi de când business-ul a luat startul. În străinătate, investițiile, afacerile se amortizează în ani, profiturile apar la fel, în ani. Numai în România oamenii se cred oarecum mai speciali, mai deștepți decât occidentalii, și au așteptări să le vină profitul imediat. Nu vor să aștepte, nu vor să crească sănătos o afacere.
Google nu știe de „șmecherie” sau de „valoare” sau de alte cocălărisme specifice mentalității din România, așa că cei care doresc un business serios pe online, trebuie să investească într-un site de calitate, în servicii content writing de calitate, în SEO de calitate, în AdWords de calitate, etc.
Poate cu puțin noroc, din online va porni schimbul de mentalitate în întreaga țară. Cu cât vor exista mai muți antreprenori care vor lua contact cu occidentalul Google, cu atât se vor „molipsi” și cei din jur. De undeva trebuie să pornească schimbarea și online-ul ar avea toate șansele să fie pilonul 1.