Înșelăciune majoră –  despre prețurile umflate cu pompa de la care comercianții fac reduceri uriașe

Ai văzut recent un telefon de vânzare „la ofertă”? Spunea cumva oferta că-i reducere de 50%, de la 4000 de lei la 2000 de lei? Stai liniștit, este o păcăleală care din punctul meu de vedere ar trebui pedepsită de lege. Avem lege în România, avem Codul Penal, Codul de Procedură Penală, acestea ar trebui adaptate la ce se întâmplă în comerțul de zi cu zi, căci aici nu este vorba doar de online. Și magazinele fizice din oraș am văzut că au început să practice măgăria asta.

Da, au observat că oamenii sunt disperați după reduceri și ce-au zis ei? „Ia hai să-i păcălim legal pe fraierii ăștia. Punem prețurile de când au apărut produsele, eventual le umflăm și pe alea un pic astfel încât să fie reducerea colosală, că ei oricum sunt fraieri și nu verifică.” Păi cam așa este fraților, fără nicio supărare. Da nu am discutat noi despre cazuri în care  cu tot cu mega reducerea aplicată, unele produse erau mai scumpe decât în magazinele care nu aveau nicio reducere?

Oamenii care fac asemenea campanii de marketing, alături de cei care conduc magazinele în care sunt implementate, ar merita din punctul meu de vedere să stea un pic pe la închisoare. Sau magazinele prinse cu asemenea măgării, închise pe loc. Eu așa aș face dacă aș avea putere. Aș intra un pic în magazinele mari că de la cele mari au luat lumină cele mici, și astfel s-a ajuns unde suntem azi, nu mai ai încredere în niciun preț. Dacă vrei să te convingi că nu e vreo păcăleală, trebuie să verific pe net.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.