Despre amenințările trimise pe Facebook

Din moment ce tot mai multă lume are cont de Facebook, au început problemele majore pentru care românii nu au cum să fie pregătiți. De exemplu, ce faci atunci când primești amenințări cu moartea pe Messenger? Mulți dintre voi ați spune: „Mergi la poliție și dai în primire pe cel cu pricina”.

Ei bine, teoretic da. Practic, este mai dificil pentru că te vei lovi de mai multe probleme:

  • Polițiști plictisiți care nu au chef de muncă
  • Polițiști bugetari care nu pățesc nimic dacă nu te ajută, că doar ei nu au șefi
  • Polițiști care te vor trimite acasă spunându-ți că nu au ce face
  • Polițiști care te vor face să pierzi vremea pe la secție cu declarații, declarații care mor în sertare. Trec luni și nu mai auzi nimic despre cazul tău.
  • Polițiști care nu cunosc legile sau dacă le cunosc, încearcă să te păcălească doar să nu muncească. Fiind bugetari, interesul lor este să muncească cât mai puțin.
  • Polițiști incompetenți care habar nu au să identifice pe cel care trimite amenințările

Ce se întâmplă apoi? Păi de cele mai multe ori, după ce primești mesaje de amenințare nu se întâmplă nimic. Există însă și cazuri care dovedesc exact cele spuse mai sus, respectiv faptul că oamenii au fost la poliție, poliția nu i-a ajutat cu absolut nimic, apoi au fost omorâți de cei care au amenințat online. Și evident, nimeni nu a pățit nimic după astfel de incidente. N-am auzit să fie cineva dat afară din poliție, sau băgat la pârnaie cum ar fi normal și corect într-o țară europeană.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.