Vrem să credem sau nu, cam asta este România

Mergeam ieri pe stradă și, la un moment dat, am observat că cei de la Primărie au ras un gard viu de pe margine, l-au scos complet din pământ. Nu mică mi-a fost mirarea să văd ce zace în spatele lui. Tone de PET-uri de bere. Nu de suc, nu de apă, de bere. Toate același „soi”, toate ghemuite într-un singur loc, probabil de o singură persoană, consumate și mai probabil de o singură persoană. Asta e fraților România, nu ce bazaconii postează unii și alții pe Facebook. Nu case, nu mașini de lux, nu buci și țâțe.

Am spus de multe ori că românii au o problemă cu băutura și am reușit să supăr multă lume. Nu am înțeles niciodată de ce bețivanilor nu le place să fie numiți bețivani. Este ceva foarte rușinos pentru ei să fie asociați cu persoane slabe probabil, care n-au altă alternativă pentru a scăpa de probleme decât aburii alcoolului. Și problema asta cu alcoolul se vede în generațiile care vin din spate, tot mai mulți copii care la rândul lor se apucă de băut la vârste foarte fragede, tot mai mulți copii cu apucături de sălbatici, făcuți la beție probabil.

Nu știu unde se va ajunge cu bețivăneala asta, probabil în viitor va fi ceva foarte la ordinea zilei ca toată lumea să consume. Să bage la greu bere ieftină, plină de chimicale, apoi să ne mirăm cu toții că apar fel de fel de boli în societate.

 

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.