Hoția cu piesele de schimb pentru telefoane – Huawei P20 Pro

În urmă cu ceva vreme, un prieten de-ai mei mi-a spus pe Messenger că și-a spart telefonul, un Huawei P20 Pro, pe care dăduse la momentul achiziției vreo 3000 de lei, și căuta un service să-l repare, să schimbe acea sticlă crăpată. Ei bine, nu mică mi-a fost mirarea când am văzut ce mi-a scris ulterior, după ce a venit cu telefonul de la Service. Cică reparația la Huawei P20 Pro, adică înlocuirea display-ului, a touchscreen-ului mai bine zis, costă 1300 de lei. Băi fraților voi vă dați seama cam ce hoție fac ăștia de la Huawei cu piesele de schimb?

Cum să te coste mă jumătate de telefon ca să schimbi doar o piesă? Mizerii de-astea doar la cei de la Allview am mai auzit. Păi dacă desfac telefonul ăla piesă cu piesă, mă refer evident la Huawei P20 Pro, și calculez piesele la prețul cerut de service-ul Huawei pentru înlocuire, unde ajung? La un preț de 10.000 de lei pentru un telefon care costă acum 2500 ron? E absurd și strigător la cer și cred că nimeni nu ar trebui să dea atâția bani, adică 3-4 mii de lei pentru un rahat de telefon, mai ales când vezi că producătorul își mai bate și joc de tine cu reparația.

Trăim într-o lume în care ne sunt servite mai multe iluzii decât lucruri cu adevărat reale. Toată lumea crede că are un telefon bun și se bucură de el până când îi cade o dată din mână. Când vine vorba despre reparație, trebuie să iei piept cu realitatea din spatele acestui business cu telefoane mobile. Eu unul, la 13 milioane reparație clar nu aș mai fi reparat nimic. Cu 13 milioane mi–aș fi cumpărat direct alt telefon și cu asta basta.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.