Cum să dai frate, aproape 400 de lei pentru un joc? De fapt, pentru un cod din cifre și litere

Mă uitam ieri pe la Altex, pe la secțiunea jocuri PS4. Dintr-o dată, picioarele îmi înlemnesc, bătăile inimii cresc, ochii mi se bulbucă în cap ca la broască și eram cât pe ce să strig cât mă țin bojocii chiar acolo în fața raftului: „Cât mă? Bă ești nebun?”.

Văzusem cât costă Fifa 2020, cât costă de fapt un simplu cod de licență, că discurile nu mai sunt la modă se pare. Cum să dai fratele meu aproape 400 de lei pentru un joculeț?

E incredibil ce se întâmplă în lumea asta a gamingului, cel puțin în România, unde 50% dintre salariile înregistrate sunt minimul pe economie, de 1200 ron.

Ce șanse ai să-ți cumperi un joc dacă tu ai salariul de 1200 de lei, iar el costă aproape 400 de lei? Ce să zic, așa fac „băieții deștepți” miliarde de dolari, pe seama unora care dau aproape 100 de dolari pentru un amărât de joc, pe care evident nu-l joacă mai mult de 1 an căci în 2021 nu o să mai joace nimeni fifa 2020, o  să dea iarăși prostimea câte 100 de dolari pe Fifa 2021, nu? Nu știu, n-aș vrea să fiu părinte în România și să vină copiii la mine să-mi ceară bani de jocuri :))

La fel făceam și noi când eram mici dar să fim serioși, jocurile pe care le cumpăram noi atunci nu reprezentau 30% din salariile părinților noștri. Ori România bate pasul pe loc și nu se dezvoltă, ori ăștia cu jocurile devin mai nebuni de la an la an, căci dacă facem socoteala, la 3 jocuri de genul cumpărate, ai mai plătit o consolă.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.