Despre săracul lipit care vrea să se pricopsească cu o palmă de pământ

Situație disperată în micile orașe de provincie din care toată lumea pleacă, în care niciun business nu mai merge. Oamenii nu mai știu cum să facă rost de bani așa că au găsit o soluție destul de interesantă, cel puțin în viziunea lor. Iată un exemplu de la Severin, unde oamenii au ajuns să-și vândă curtea casei, doar doar să facă rost de bani. Bine, să-și vândă e mult spus pentru că cel mai probabil, acești „antreprenori” nu vor vinde nimic, se vor face doar de râs.

Prețurile pe care le cer ei nu le vezi nici la Bucale. Asta a fost dintotdeauna speranța săracului, să se pricopsească din ciurucuri, din nimicuri. Severinul este un oraș de nivelul Vasluiului și Teleormanului, așa că nu are cum să coste 1 metru pătrat de teren aici 200, 300 de euro. Se cere atât în speranța că poate pică vreun fraier dar ce uită acești „antreprenori”, mari amatori de vânzări de curți de case este că nu mai are nimeni planuri cu Severinul.

Toată lumea caută să plece de aici, zona e moartă. Afacerile nu merg, de muncă nu este. Nu există motiv să dai 65.000 de euro pentru o palmă de pământ, nu ai din ce să trăiești. Poate doar dacă ești milionar în euro și nu ai de gând să mai muncești, să mai faci business pentru tot restul vieții. Mi-e scârbă frate de mentalitatea asta a săracului care nu se gândește să se îmbogățească din business, ori din muncă. Nu, el vrea să se pricopsească cu curtea casei pe care o scoate țanțoș la vânzare online.

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.