Căsuța cu cărți – da domne’, uite că s-a făcut și un lucru bun în orașul ăsta

Mergeam ieri pe stradă și în parcul din centru a apărut o căsuță cu cărți. Mă apropii și observ că este un proiect al Primăriei. Da domnule, când se fac lucruri bune, le menționăm. Așa e corect.

Foarte faină treaba asta cu toate că tineri care să citească prin orașul ăsta nu prea mai sunt. Băncile din acel parc sunt ocupate de obicei de analfabeți mari amatori de manele, a căror grijă este construcția covorului de coji de semințe, nicidecum cartea.

Oricum, faină inițiativa și nu țin minte să o mai fi văzut pe undeva. Curios și cât o să țină, cât o să reziste acea căsuță din lemn acolo intactă.

Intuiesc faptul că în viitorul apropiat va fi dezmembrată de țigani și băgată pe foc, vine iarna. Orașul ăsta e plin de țigani mai ales în centru.

Nu știu cum fac țiganii de se aciuiesc mereu prin toate centrele orașelor, cert este că-n parcul pe unde-și fac veacul e mereu o mizerie de nedescris.

Sper ca această căsuță cu cărți să scape de vandalizare sau de furt și fenomenul să prindă viață, să apară din ce în ce mai  mulți tineri interesați de citit, de cultură.

Cititul și cultura sunt cele două punți ale podului care duce spre normalitate, spre evoluție, spre o societate bazată pe bun simț și înțelepciune, nu pe țigani și manele.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.