Servicii de forare de la Eco Drill – ce presupun acestea?

Pentru a obtine puturi de apa sunt necesare lucrari specializate de forare. Asa cum este cunoscut, puturile pentru apa sunt de mica si de mare adancime. Lucrarile pentru efectuarea puturilor trebuie atent urmarite pentru ca in final apa din sistem sa fie limpede, fara impuritati.

Forajele de mica adancime sunt usor de efectuat, dar apa este necalitativa. In plus, aceste strate de apa seaca din cand in cand. Este dificil sa alegi o echipa care sa iti garanteze lucrari profesioniste si sa realizeze foraje de adancime mare. Afisele despre liberi profesionisti care realizeaza asemnea puturi se gasesc la toate colturile. In primul rand, este nevoie de aparatura speciala care sa fie utilizata in mod corespunzator.

O firma serioasa care se respecta are in spate ani intregi de experienta in domeniu. Acest lucru demonstreaza cereri insemnate si evolutia continua a firmei. Un punct de reper este Eco Drill care se bucura de peste un deceniu de activitate in domeniu. Acestia au un site intocmai pentru ca informatiile despre servicii sa fie accesibile, in plus, echipa este deschisa la comunicare atat cu vechii clienti, cat si cu viitorii potentiali utilizatori.

Materialele utilizate de catre echipa specialistilor in foraje reprezinta un alt punct de reper dupa care sa te orientezi. Cei de la Eco Drill folosesc spre exemplu tubulatura specifica fiecarui tip de teren. Aceasta este aleasa in functie de rezistenta corespunzatoare la diverse adancimi. Rezultatul final pe care trebuie sa il urmaresti este calitatea apei extrase indiferent de regimul de functionare a forajului.

Servicii de foraje profesionale de la Eco Drill

Echipa de la Eco Drill este orientata spre doua tehnici de foraj, inovative si eficiente. Acestea se aplica in functie de tipul de sol din zona in care trebuie efectuate lucrarile propriu zise.

Prima tehnica este mai putin utilizata in Romania deoarece implica aparatura profesionala si o echipa bine pregatita in acest sens. Este vorba despre forajul hidraulic rotativ cu circulatie de fluid.

Sistemul este utilizat in special in zonele in care litologia este compusa din soluri moi si medii precum argile, nisipuri pietrisuri ce se intalnesc cu precadere in ariile de campie si podisuri ale tarii. Pentru ca forajul sa fie calitativ, echipa Eco Drill foraje folosesc noroi bentonitic pentru a elimina detrisul si pentru a stabiliza interiorul gaurii.

O alta metoda spre care sunt orientati cei de la firma prezentata este forajul uscat cu ciocan de fund. Aceasta tehnica este folosita pentru a fora in zonele cu roci dure de tipul calcarului, marmurei si a granitului.

Este necesar in special in zonele de deal si munte. Si acest tip de foraj este mai nou in Romania deoarece impune un proces compex de desfasurare a lucrarilor. O caracteristica aparte a acestui tip de foraj este redata de posibilitatea de a observa in fiecare moment stratele litologice si zonele acvifere.

Ca parte tehnica se foloseste tubulatura din otel pentru efectuarea lucrarilor de tip percutie. Cei de la Eco Drill pot lasa tubulatura la finalizarea lucrarilor sau la cerere o pot inlocui cu una din PVC. Tubulatura utilizata are rolul de a stabiliza gaura si nu numai.

Este recomandat ca atunci cand soliciti un serviciu de foraje puturi apa de adancime medie si mare sa te documentezi inainte cu privire la aspectele ce tin de structura solului. Aceste informatii sunt importante si astfel, cei de la Eco Drill ofera recomandari despre costuri si tehnicile necesare de forare.

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.