Casiera de supermarket – dovada omului blocat într-o meserie pe care o urăște din tot sufletul

Nu țin minte când a fost ultima dată când am intrat într-un supermarket sau hipermarket, sau orice fel de market, și casiera la care am plătit mi-a vorbit frumos sau mi-a zâmbit. Majoritatea casierelor au o atitudine deplorabilă și total lipsită de respect față de client. Sunt genul de oameni blocați în meserii care nu le aduc nicio satisfacție și care decid să-și verse nervii și ura pentru situația lor, pe clienții care culmea, le plătesc și salariile.

Deja am ajuns să bat cuie-n fereastră atunci când dau peste o casieriță care să răspundă la bună ziua, care să mulțumească atunci când ai terminat de făcut plata, de zâmbit, nici nu se mai pune în discuție. Mi se pare cel mai nesimțit lucru, să te salute cineva și tu să ignori, să îți mulțumească cineva și tu să ignori. Cred că uneori este și o combinație între nesimțire și sentimentul de a fi blocat într-un job care nu-ți place.

Dar fratele meu, dacă nu-ți place ceea ce faci, de ce nu-ți cauți altceva? Te oprește cineva? Te ține acolo la casa de marcat sub amenințarea armei? Evident nu, discutăm despre oameni slabi care nu vor nici să investească într-un proces de formare profesională. Se mulțumesc să stea nefericite într-un post prost plătit care nu le aduce nicio satisfacție și să se răzbune cu nesimțire pe singurii oameni cărora ar trebui să le fie recunoscători: clienții.

Căci dacă nu ar mai exista clienții, nu ar mai avea joburi. Și oricum cred că acolo se va ajunge, eu unul de exemplu am început să evit hipermarketurile Carrefour, care au de departe cele mai nesimțite casierițe din câte am văzut până acum. Nu tu bună ziua, nu tu mulțumesc, și dacă se găsesc la coadă cu cineva cunoscut, încep să stea la taclale minute bune, pentru ele nu contează că mia sunt alți 10 fraieri la coadă care așteaptă.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.