2000 de ani de istorie – au ajuns total neimportanți

Când mă uit la jaful ăsta de picior al podului lui Traian, în ce hal a ajuns după ce a rezistat 2000 de ani de frig, ploi și caniculă, mă apucă nervii. Drobeta Turnu Severin își bate joc de un monument, de o bucată de istorie pe care nimeni altcineva nu o mai are în patrimoniu. 2000 de ani de istorie sunt tratați cu o lipsă de importanță incredibilă. Noi, cei din Severin, am merita să vină cineva, să ia piciorul ăsta de aici și să-l ducă departe, într-o țară în care oamenii l-ar aprecia și ar fi capabili să-l optimizeze pentru turiști.

Mi s-a întâmplat de multe ori să fiu întrebat pe stradă de turiști români care vin din țară s-l vadă, ori de turiști străini care vin de unde se atârnă harta-n cui. Oamenii nu puteau găsi locația pentru că drumul spre acest obiectiv turistic nu este nici măcar asfaltat. E plin de gropi și de boscheți și pute. Mi-a fost și rușine să le zic pe unde să se ducă. Cred că Apolodor din Damasc, cel care cică a construit podul ăsta peste Dunăre prin anii 100 d.Hr. se răsucește în mormânt când vede ce face Primăria din Drobeta Turnu Severin cu munca lui, muncă ce a rezistat se pare mii de ani fără probleme.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Vrei sa publici advertoriale pe acest site? Apartine retelei CIOCAN G. ALEXANDRU PFA. Daca te intereseaza preturi sau care sunt celelalte bloguri din retea, lasa-mi un mesajAici