Românii au un talent extraordinar în a se certa degeaba

E suficient să te uiți 5 minute pe Facebook sau pe Youtube, în secțiunea de comentarii, ca să-ți dai seama de faptul că românii nu numai că s-au sălbăticit mai ceva ca Tarzan înainte să fie adus în jungla urbană, dar au căpătat și talente speciale.

Unul dintre aceste talente se numește cearta degeaba. Indiferent de subiect, indiferent de conjunctură, pe Facebook și pe YouTube prin comentarii întotdeauna vor exista doi români care să se ia la harță aiurea-n tramvai.

Unele dintre subiectele pentru care românii se ceartă ca proștii absolut degeaba pe internet sunt fotbalul, politica și religia. De exemplu, eu nu am înțeles niciodată de ce se jignesc cei care țin cu Sreaua și Dinamo.

Am văzut de multe ori pe internet cum oameni în toată regula, se înjură ca la ușa cortului doar pentru că unii țin cu Steaua și alții cu Dinamo. Numai la noi o să vezi atâta prostie. În loc să se bucure oamenii că au aceeași pasiune, fotbalul, ei se înjură ca proștii de morți și de copii fără niciun fel de miză. Fără niciun fel de scop. Și cu politica la fel, unii țin cu PSD,alții cu USR sau PNL, și așa cum șade bine oamenilor într-o democrație, fiecare vrea să-și impună partidul cu forța. În cazul nostru cu înjurătura virtuală. Despre religie nu mai zic…

Românii au un talent în a fi proști grămadă mai bine zis. Eu unul mă gândesc numai la cât timp pierd proștii ăștia să se certe și să se înjure degeaba în baza unor lucruri care în realitate, nu-i afectează cu nimic. Indiferent că ții cu PSD sau USR, la fel de sărac ești. Nimeni vreodată în ultimii 30 de ani nu a cerut voturile oamenilor ca să facă ceva pentru ei. Atunci, voi de ce vă certați?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.