Automatizarea – soluția perfectă pentru creșterea productivității

Orice business are nevoie de optimizare mai ales dacă discutăm despre afaceri din producție care nu s-au schimbat prea mult în ultimii 5-6 ani de existență din punct de vedere tehnologic.

Această optimizare poate fi obținută pe mai multe căi, pornind de la supra calificarea angajaților și terminând cu automatizarea proceselor.

Automatizările electrice – calea sigură către creșterea productivității

Dacă domeniul cursurilor de specialitate dedicate angajaților companiilor nu este unul chiar nou, se tot practică prin România ultimilor 10-15 ani, în cele ce urmează vom aborda subiectul creșterii productivității prin intermediul automatizărilor efectuate de firme autorizate ANRE.

Automatizările electrice industriale se bazează pe niște tablouri electrice de automatizare prin intermediul cărora se asigură funcționarea automată a instalațiilor și a mașinilor.

Beneficiile acestui tip de automatizare în lumea industrială sunt destul de multe la număr și simplu de înțeles: maximizarea profitului prin eliminarea personalului auxiliar, creșterea gradului de siguranță pentru personalul existent, creșterea capacității de producție, creșterea eficienței energetice prin optimizarea consumului de energie electrică, control și monitorizare de la distanță, etc.

Deși în România automatizarea este un trend aflat abia la început, cu timpul lucrurile se vor schimba și acest concept va deveni o normalitate.

Deocamdată încă mai există acea mentalitate a patronului român care blochează orice investiție în momentul în care nu există posibilitatea de recuperare a acesteia într-un timp foarte scurt, de maxim o lună-două.

Nicăieri în lume asemenea mentalități nu aduc după sine afaceri profitabile, sau evoluție. De fapt, nicăieri în lume nu mai există asemenea mentalități. Am putea considera faptul că România este o țară cu totul specială.

Cei care decid să facă însă investiții în automatizări vor avea parte de o creștere graduală și foarte sănătoasă. Desigur, contează și cu cine anume faci aceste automatizări.

Calitatea serviciilor de automatizări reflectă cerințele pieței

Din păcate, pe piață în acest moment nu există chiar atât de multe companii care să vină în prim plan cu servicii complexe și de calitate.

Societatea are o mare problemă și cu standardul de calitate al produselor și serviciilor dorite și cumpărate. Pe lângă faptul că ne luptăm cu mentalitatea omului care vrea să-și recupereze investiția în secunda doi, ne mai luptăm cu problema standardului de calitate destul de scăzut dorit de unii afaceriști atunci când vine vorba despre investiții.

Cei care doresc automatizări caută de obicei să lucreze cu firmele care aduc în prim plan conceptul „ieftin și mult” și evident, este o decizie destul de greșită pe termen mediu și lung. Puținii care doresc calitate au de făcut o selecție destul de importantă.

Una dintre variante ar fi Electrotehnics, o firmă din București care însă deține toate cele necesare pentru a furniza tablouri electrice de automatizare de cea mai bună calitate: electricieni autorizați ANRE, timp de răspuns rapid, departament de proiectare, certificări, garanție pentru toate proiectele și nu în ultimul rând, ceva cu adevărat important, 10 ani experiență.

Acum rămâne la alegerea fiecăruia pe care variantă merge, pe ieftin și de proastă calitate alături de o firmă obscură, sau pe automatizări electrice de calitate alături de Electrotehnics, o companie cu 10 ani de experiență în acest domeniu.

În plus, cred că putem fi cu toții de acord asupra faptului că cel puțin în România, supraviețuirea pe o piață atât de instabilă timp de 10 ani, nu poate avea loc fără calitate.

 

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.