Piatra naturală și încălzirea în pardoseală

Vă este frig la picioare iarna și vreți să optați pentru încălzirea în pardoseală? Ați opta pentru placarea podelelor cu plăci din piatră naturală, dar vă temeți că senzația de frig se vă înrăutăți?

Este adevărat că uneori, contactul cu piatra naturală, poate părea rece pentru unii, dar piatra naturală este de fapt un material foarte plăcut la atingere și poate fi încălzit destul de ușor. Acest lucru este posibil datorită tehnologiei de încălzire prin pardoseală, despre care ați auzit și care poate fi instalată cu ușurință în piatră naturală, un material cu o conductivitate termică ridicată care se comportă foarte bine la căldură.

Dalele din piatră naturală și plăcile de ardezie, travertin, granit sau marmură conduc căldura foarte bine, spre deosebire de mochetă sau lemn. Astfel, de îndată ce va intra în contact cu sistemul de încălzire montat sub pardoseală, piatra va absorbi pur și simplu energia termică.

Piatra naturală are o conductivitate termică care variază între 1,4 si 3,5 λ, în functie de tipul de  piatră. Dalele din lemn și teracotă au o conductivitate termică de 0,2 și respectiv 0,81 λ, ceea  ce   înseamnă că ele sunt mai izolate decât piatra naturală și, prin urmare, nu sunt recomandate pentru încălzirea prin pardoseală. Gresia are o conductivitate termică de 1,2 λ, care este foarte corectă și nu prezintă nici o problemă în ceea ce privește compatibilitatea cu încălzirea în pardoseală. Cu toate acestea, este mai puțin eficientă decât piatra naturală.

Asadar, buna conductivitate termică a pietrei naturale face din aceasta materialul ideal pentru podeaua dvs. încălzită. În plus, vă va permite să economisiți niște bani.

În plus, piatra naturală contribuie puternic la reducerea golurilor termice (zonă de slăbiciune a izolației unei clădiri).

Există două tipuri de sisteme de încălzire în pardoseală: încălzirea electrică (un covor de rezistențe electrice montate pe sapă) și încălzirea hidraulică (cu apă caldă). Ambele sunt potrivite pentru piatra naturală. Diferențele se află în preț și în tipul construcției. Este adesea recomandabil să optați pentru instalarea electrică pentru o renovare, deoarece este mai puțin restrictivă la instalare, comparativ cu sistemul hidraulic foarte des instalat în timpul construcției noi. Sistemul hidraulic este cu siguranță mai scump, dar mai profitabil pe termen lung.

Recomandarea noastră:

VINCA – Piatra Naturala Bacau, Neamt, Iasi si Online, in toata tara!

Pe lângă selecția variată de produse din granit, marmură, travertin, ardezie sau piatră naturală, VINCA oferă și servicii complementare:

  •  Servicii complete de consultanță, măsurători, montaj, întreținere.
  •  Consultanță  în vederea alegerii materialului potrivit.
  •  Oferte personalizate avantajoase pentru proiectele mari.
  •  Specialiștii VINCA îți oferă consultanță pe șantier.
  •  Transport în toată țara cu propriile mașini pentru comenzile importante.

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.