De ce nu e bine să cumperi o mașină dacă nu are numere valabile

S-a umplut internetul de anunțuri cu autoturisme second hand, imediat după ce Timbrul de Mediu a fost scos din legislație și oamenii au putut să își înscrie un autoturism fără să fie nevoiți să plătească în unele cazuri chiar și de trei ori contravaloarea acestuia.

Ei bine, samsarii nu au stat pe gânduri, au început să aducă de dincolo fel de fel de autoturisme, mai ales diesel căci la diesel-uri era timbrul de mediu cel mai mare. Din păcate, foarte multă lume care a decis să cumpere un autoturism adus de dincolo de la astfel de persoane a cam luat țeapă întrucât s-a trezit cu o mașină plină de defecte.

Normal, când cumperi o mașină trebuie să mergi și tu un pic cu ea să vezi cum se mișcă, dacă bate ceva, eventual o duci la un service sau la un tester. Din moment ce mașinile aduse pe platforme nu au numere, nu au asigurare, nu au niciun document care să le permită circulația pe drumurile publice, acestea nu pot fi testate și oamenii le cumpără așa ca pe bibelouri, merg pe ce zic samsarii.

Evident, după ce scot numerele roșii încep să pice turbinele, pompele de injecție, injectoarele, încep să se audă bătăi pe la roți și așa mai departe. Fraților, NICIODATĂ să nu cumpărați o mașină de-asta adusă cu platforma pentru că nu aveți cum să o testați.

De asemenea, dacă samsarul vă propune să puneți alte numere pe mașină și să ieșiți cu ea la teste, refuzați categoric. Pentru circulația pe drumurile publice cu un autoturism neînmatriculat se face dosar penal, fapta se pedepsește cu închisoare de la 1 la 5 ani sau amendă penală. Să nu mai zicem de cazul în care ieșiți pe drum și sunteți implicați într-un accident de circulație. Veți trage toate ponoasele.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.