România a devenit o țară scumpă și de proastă calitate

Discutam ieri cu un prieten care se află la muncă în Germania despre brazi. Brazi de Crăciun. Artificiali. În Germania, un brăduț foarte frumos costă undeva la 30-40 de euro, între 180-210 cm înălțime. Destul de înalt. La noi, un brad artificial de asemenea dimensiune costă cam 600 de lei dacă mergem să-l cumpărăm de la Dedeman. Problema e că cel de la Dedeman este de-a dreptul ridicol din punct de vedere al designului. Arată de parcă s-au jucat copiii cu crengile și au uitat să le mai pună înapoi. Foarte anemic.

Păi ia priviți ce a cumpărat omul cu 145 de euro, și globuri, și brad și luminițe și toate faine și frumoase. Și te uiți pe rafturile din România și vezi că toate sunt scumpe, urâte și de foarte proastă calitate. Asta nu înseamnă altceva decât faptul că nici românii, oamenii în sine nu sunt de calitate, însă sunt fuduli. N-ai cum să dai frate 600 de lei pe chestia aia de la Dedeman și să fii împăcat cu tine atât timp cât priviți și voi ce se poate cumpăra în Germania cu 150 de euro.

Aici toată lumea se fălește cu eticheta, cu bonul, cumpără lucruri scumpe dar nu au un standard de calitate, oamenii habar nu au ce înseamnă de fapt calitatea. Și nici nu-i interesează pentru că la final de zi nici nu prea sunt banii lor, munciți. La ce cozi se fac zilele astea pe la casele de schimb valutar, e clar că sunt banii celor plecați la muncă în străinătate și care nu pot să ajungă de sărbători. Că nu ai cum să muncești fratele meu să-ți sară capacele și să cumperi chestia asta de la Dedeman  cu 600 de lei.

brad Dedeman 599 ron

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.