Atunci cand copilasul tau se joaca isi dezvolta anumite abilitati prin intermediul carora isi stimuleaza capacitatea de a gandi si de a actiona in fata situatiilor, care il pregatesc pentru viata sa de adult. Incearca inca de la o varsta frageda sa introduci in rutina zilnica a baietelului sau a fetitei tale mai multe tipuri de jucarii cum ar fi cele constructive, care joaca un rol foarte important in buna sa dezvoltare.
Asa cum s-a facut deosebirea intre bebelusi, cei de parte masculina sunt imbracati cu albastru si cei de parte feminina cu roz, asa si jucariile sunt impartite in jucarii pentru fetite – papusile, jucariile cu diverse domenii, cum ar fi bucatar, doctor sau profesor si jucariile pentru baieti – masinutele, roboteii, piesele de logo, in general jucarii de constructie.
Rolul pe care il au jucariile de constructie este unul foarte mare, comparativ cu celelalte si desi este predominant la baieti, poate fi recomandat si fetitelor. Si o sa iti enumar mai jos principalele abilitati pe care le dezvolta copii atunci cand se joaca cu astfel de jucarii de constructie.
- Creativitatea
Copilul tau va incerca sa urmareasca instructiunile de folosire, dar tot propriile strategii le va pune in construirea turnuletului sau a obiectului pe care il are de asamblat. In cazul in care nu va gasi solutia, isi va folosi imaginatia, luand piese de la alte seturi de jocuri de constructie.
- Informatii ce tin de fizica sau inginerie
La un moment dat va observa ca turnuletul lui nu are stabilitate si va incerca sa gaseasca un punct de echilibru, va deosebi cu usurinta piesele grele de cele usoare si cele de dimensiuni mari de cele de dimensiuni mici. Chiar daca nu vor reusi din prima, nu se vor lasa asa usor. Te vor uimi cu cata maiestrie pot sa construiasca un simplu turnulet, avand bineinteles si o explicatie la el.
- Abilitatile motrice fine
Vor incepe sa manevreze din ce in ce mai bine piesele cu mana, datorita dezvoltarii muschilor de la degetele si incheieturi. Se spune ca au rol terapeutic in cazul in care copilul tau are probleme cu scrisul de mana.
- Perseverenta si rabdarea
Cu cat copilul tau va petrece mai mult timp langa piesele de lego, cu atat isi va dezvolta calitati precum perserverenta lucrului bine facut, persistenta de a ajunge la obiectivul dorit dar si rabdarea de a-si pastra calmul si de a construi cu mai multa rigurozitate si placere.
- Imaginatia
Va da frau liber imaginatiei, va crea piese unice, autentice si uimitoare, folosindu-se de viziunile pe care le are. Daca va ramane fara o culoare va veni cu o noua idee, o alta abordare a planului pentru ca nu trebuie sa urmeze strict anumite reguli. Va fi mica lui lume in care orice este posibil de realizat.
Daca doresti si tu sa te uiti la baietelul sau fetita ta cum construieste si cum isi foloseste imaginatia, arunca o privire pe site-ul www.dinoboutique.ro pentru a vedea mai multe jucarii de constructie si alege-o pe cea potrivita.