Ai nevoie sa achizitionezi un motor electric insa diversitatea optiunilor te pune in incurcatura? Nu esti nici prima si nici ultima persoana care a ajuns intr-o astfel de situatie. Se poate intampla ca un anumit dispozitiv sa te lase cand te astepti cel mai putin si sa nu ai habar legat de tipul motorului din dotare pentru ca nu s-a mai intamplat sa cedeze.
De undeva trebuie sa pleci si la ceva anume trebuie sa te raportezi. Desigur ca te va interesa un model identic, respectiv care sa se potriveasca aplicatiei in cauza. Cum gasesti solutia potrivita intre atatea tipuri de motoare electrice existente la ora actuala pe piata? Apeland la specialisti ar fi cel mai usor sa rezolvi situatia, insa asta numai daca nu te descurci personal.
Iata la ce trebuie sa te raportezi , pe scurt pentru a face alegerea potrivita a motorului electric.
- Mediul de functionare a motorului
Conteaza enorm in ce mediul va functiona acesta pentru ca poate fi necesar a prezenta anumite functionalitati, particularitati si asa mai departe. Cu siguranta ca nu vrei sa faci o investitie si apoi sa cedeze din cauza ca nu face fata conditiilor de mediu specifice. Asadar, de la bun inceput ia in calcul tipul mediului unde il vei folosi. Te intereseaza sa cunosti nivelul de praf si umiditate, expunerea la agenti corozivi si asa mai departe. In conditiile in care motorul in sine intra in categoria celor speciale, recomandarea mea este sa ceri sfatul specialistilor. Poti intra in contact cu cei de la Bmes.ro daca vrei sa fii sigur ca vei cumpara ce trebuie.
- Inertia sarcinii
Sunt cazuri in care este necesar un cuplu de pornire crescut fata de valoarea obisnuita pe care o prezinta motoarele electrice. Un motor supradimensionat mai mult ca sigur ca avea o astfel de cerinta. Va trebui sa faci o achizitie care se incadreaza clar in tipul de actionare optim. De obicei vor fi necesare adaptari in cazul motoarelor puternice, acolo unde rotorul este inca invartit chiar daca motorul a fost oprit, din cauza inertiei sarcinii.
- Ventilatia auxiliara
Sunt si situatii in care e nevoie ca motorul sa functioneze la o putere mai redusa decat cea pe care a indicat-o producatorul sau. Motivele sunt de inteles: se doreste evitarea supraincalzirii. Iata unul dintre motivele pentru care motorul trebuie sa dispuna de ventilatie auxiliara. Ca sa eviti arderea motorului, asigurate ca acesta dispune de protectia necesara in cazul in care va rula la un numar mai mic de turatii.
Astfel, racirea motorului se va realiza fara probleme, iar functionarea va fi de durata. Nu intotdeauna indicatiile puse de producator bat cu realitatea, nu cand motorul va fi folosit in anumite conditii.
Ca sa stii sigur ca nu cheltui banii inutil, vorbeste cu un specialist inainte. Acesta iti va spune exact, dupa ce ii vei oferi informatiile de care are nevoie, ce tip de motor este mai potrivit pentru aplicatia ta. Gasesti optiuni la costuri rezonabile pe bmes.ro.