Despre logica abonamentelor mai slabe în ofertă decât cartela SIM

Mă ajută și pe mine cineva să înțeleg de ce în România ai mai multe avantaje la cartela SIM decât la abonamentele de telefonie mobilă?

Chestia asta se întâmplă la toți operatorii, nu doar la Digi sau Orange. La 5 euro la cartelă ai minute gratuite naționale o grămadă, nelimitat în rețea, ai o grămadă de GB pentru trafic 4G, în timp ce la abonament ai doar câteva sute de minute. Nici nu știu dacă mai există abonamente de 5 euro.

Eu credeam că interesul operatorilor de telefonie este să te lege cu contract, nu invers, nu să te trimită la cartelă că acolo au oferte mai bune.

Apoi dacă mai ești și persoană juridică, atunci abonamentul pentru tine e și mai scump față de un abonat persoană fizică. Poate se gândesc ăștia că tu oricum decontezi pe firmă deci e musai să te ardă mai tare, ori se gândesc că tu faci munți de bani în România cu firma ta și astfel, poți să plătești aceleași servicii mai scump, pe care le primesc și persoanele fizice.

N-am înțeles niciodată care-i logica din toată prosteala asta cu abonamentele, nici când vine vorba despre comparația cu cartela SIM din punct de vedere al ofertei, nici când vine vorba despre persoanele juridice. Că vă dați seama că sunt persoane fizice care consumă mai mult decât cele fizice și așa mai departe. Unii ar fi tentați să creadă că pe firmă e mai scump pentru că oamenii ăia vorbesc mult la telefon dar nu este chiar așa. Sunt cazuri și cazuri, în schimb, prețurile nu sunt prețuri și prețuri. Alea sunt fixe indiferent cât folosești.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.