Tupeu – sau poate fi caracterizată Bisrecia Ortodoxă Română într-un singur cuvânt!

Mă uitam la sfințirea Catedralei Mântuirii Neamului. Cum au venit popii ăia cu mașini de sute de mii de euro și le-au pus în fața locașului de cult. Să le vadă lumea. Ca țiganii. Opulența asta care s-a aciuit la vârful BOR nu cred că are cum să fie benefică pentru această instituție.

Ar trebui să scrie ăștia o carte despre „cum să gonești oamenii din biserică”. Dar până la urmă, cine este de vină? Din moment ce popii au pentru că cei săraci donează, nu mai e nimic de comentat.

Ce m-a amuzat a fost oarecum ceva apel „umanitar” venit din partea  unui cleric înalt în urmă cu ceva vreme, care cerea bani pentru catedrală. Să o termine.

Dar de ce naiba nu vând ei mașinile alea de sute de mii de euro cu care se fâțâie mai marii BOR? Pe bune, ar face câteva milioane de euro destul de importante cu care ar putea termina lucrarea fără probleme.

Și să pună și popii simpli să-și vândă cele 3-4 mașini pe care le-au luat cu ajutor divin de la Cutia Milei, să vândă cele 3-4 case pe care le-au acumulat în doar câțiva ani de popie și așa mai departe.

Mi s-ar părea un efort de bun simț, măcar o dată-n viață. Apoi, n-au decât să fure cât vor ei. Din moment ce ei nu își pun la bătaie averile pentru a termina construcția, cât tupeu să aibă să vină la noi, cei săraci, să ceară bani? Așa ceva numai în România o să vedeți, vă asigur eu. Sau poate prin Republica Moldova.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.