Dacă dai banii pe o imprimantă cu cerneală, îți meriți soarta

Nu-mi explic de ce naiba ai cumpăra o imprimantă cu tuș. Pe cerneală. Le-am văzut la ofertă pe la Altex acum câteva zile când am ajuns prin oraș, ceva gen 200 de lei. Înțeleg că unii oameni se bucură pentru acel scanner cu care mai bagă ceva documente în PC, dar în ziua de azi poți face acest lucru cu telefonul mobil, la o calitate destul de bună. Nu la calitate de scanner dedicat ce-i drept, dar va fi destul de ok.

Imprimantele cu cerneală nu sunt altceva decât cea mai mare țeapă din istoria tehnologiei moderne, pentru că aparent sunt ieftine dar cât dai ulterior pe cartușele cu cerneală, te doare capul. Pune doar 50 de lei/cartuș, însă unele modele sunt mult mai scumpe. Și dintr-un cartuș câte pagini să imprimi? Maxim 100 zic eu. Și dacă nu folosești imprimanta câteva luni ori o ții într-un mediu uscat și cald, se usucă cartușele și trebuie cumpărate altele. Distracție totală, ce să mai.

Puneți și voi la socoteală, dacă scoateți la imprimantă 100 de pagini pe lună = un cartuș x 12 luni = 12 cartușe de negru pe an. La 50 de lei cartușul asta înseamnă 600 de lei/an. Dacă aduni la cei  600 de lei ceilalți 300 de lei cât a costat imprimanta, ajungi la 900 de lei cost anual pentru a imprima cam 1200 de pagini. Păi nu mai bine cumperi o multifuncțională laser cu 450-500 de lei?

Și aia mai mult ca sigur o să-ți imprime mai mult de 1200 de pagini dacă are cartuș mare. În trecut aș fi înțeles fenomenul ăentru că în trecut, prețurile pentru imprimantele laser era foarte mare. Acum însă, găsești lasere pe toate drumurile, inclusiv second hand cum mi-am cumpărat eu de altfel.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.