Despre măgarii care accelerează la trecerea de pietoni

Atunci când te duci la școala de șoferi pentru obținerea permisului de conducere categoria B, instructorul te învață niște reguli simple. De exemplu, te învață să dai prioritate la pietonii care stau pe trecere ori traversează. Doar nu o să-i calci ca pe niște muște.

Tot instructorul te mai învață că în momentul în care observi că pietonii se apropie de trecere, încetinești și oprești. Se cheamă conducere preventivă pentru că nu știi niciodată cine se apucă să traverseze în fugă și așa mai departe.

Ei bine, există o categorie de șoferi, oameni mai mult decât nesimțiți, care în momentul în care te văd că te apropii de trecere, accelerează până la un nivel suficient de periculos cât să te descurajeze să mai traversezi.

Oamenii se grăbesc, se pun pe ei înșiși mai presus de tot ce există și nu permit nimănui să le stea în cale atunci când sunt la volan, nici măcar pietonilor. Ce conducere preventivă? Ce prioritate la trecere?

Unii oameni sunt niște măgari iar măgarii din câte știu eu, nu posedă permis de conducere. Cât de căcăcios trebuie frate să fii să faci așa ceva?

Adică vezi că cineva vrea să traverseze și în loc să oprești, accelerezi ca nu cumva omul să apuce să pună piciorul pe trecere și să te forțeze astfel să oprești. Ăștia suntem, oameni buni.

Ăștia suntem. Niște oameni egoiști, aroganți, cu nasurile pe sus, nu dăm doi bani pe cei din jur și chestia asta se vede cel mai clar în traficul de zi cu zi, unde se întâlnește la tot pasul om cu om.

Eu unul dacă aș avea putere, aș da o lege ca șoferii să fie sancționați în vaza imaginilor primite de la cetățeni. Fiecare să filmeze javrele cu ce au la îndemână și gata. că altfel Poliția nu rezolvă nimic.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.