Dați bă, banii

De vreo câteva luni, de când am început să am mai mulți clienți/lună, mă confrunt cu o problemă destul de enervantă: țeparii.

Există oameni care mă fac să-mi pierd timpul muncind pentru ei, dar când vine vorba despre plată, surprize surprize. Unii nu mai dau niciun semn de viață, alții răspund la mailurile în care-i întreb de sănătate când au ei chef și așa mai departe.

Și încep să mă scârbesc. Am contract cu toți, pot să-i acționez în instanță dar eu nu pentru asta mi-am făcut firmă de scris. Din păcate unii nu sunt oameni, nu sunt nici măcar animale.

Cel mai enervant lucru este să te muncească cineva și când vine vorba de plată, să dispară așa în neant cum pățesc lună de lună cu X și cu Y. Până la urmă cred că am să încep să fac o treabă pe care o urăsc, să cer banii înainte, dar oamenii ăștia nu-mi dau de ales.

Lunar am clienți noi, pierd vremea cu ei să facem un plan de articole, pierd vremea să scriu acele articole, să le postez sau să le trimit, apoi când le dau factura nu mai primesc vreun răspuns de la ei. Plata rămâne facultativă pentru ei. Dați bă, banii! Scârbelor ce sunteți!

Vouă v-ar conveni să vă duceți la muncă și la final de lună să luați pula-n brațe că patronul vostru „e șmecher” și are impresia că poate să-și bată joc de toată lumea?

Sau morții mă-sii, am să angajez un avocat și am să încep să dau în judecată pentru sume de rahat, gen 200- 300 de lei. Și cu asta basta. Trecem la executări silite, ne luptăm în instanță pentru a primi banii pe munca prestată dacă altfel nu se poate cu românii.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.