Nimeni în potecă

În țara asta, ca să faci lucruri faine ai nevoie de pile, de relații. Nepotismul s-a instalat pe toate palierele. Mă uitam prin mesajele trimise de mine acum aproape 2 ani producătorilor de telefoane mobile (reprezentanților români ai lor defapt). Aveți și voi imaginea mai sus.

Am vrut să mă ocup cu review și unboxing-uri de telefoane și gadgeturi mobile pe androidblogger.ro și am zis că dacă iau legătura cu oamenii cărora urma să le fac reclamă gratis pe site prin aceste unboxing-uri și review-uri, are să se rezolve. Ei bine fraților, CANCI.

Nu m-a băgat nimeni în seamă în primă instanță. Nu a contat că aveam un site orientat strict pe telefoane, nu a contat că era ceva trafic pe el (cam 500/zi). Cei de la Samsung n-au vrut să-mi trimită nimic, de la ASUS la fel, de la Allview nici nu se pune problema, de la EMAG nici vorbă, de la Orange am primit un Lenovo și de la Huawei câteva telefoane doar, low entry.

Întrebarea mea este cum poate cineva să crească un site de-ăsta de telefoane mobile dacă producătorii nu pun umărul, nici măcar atunci când e ceva fix pe nișa lor, reclamă care nu-i costă nimic. Și le-am spus la toți că iau dispozitivele pe proces verbal, răspund de ele, etc. Nu-s neserios ca alții.

N-a fost chip fraților. Mai târziu am înțeles că lucrurile nu funcționează așa în România. În România, tu ești cel privilegiat dacă-ți trimit cei de la Samsung ceva în teste. Ce reclamă gratis? Ești Unsul lui Dumnezeu dacă primești ceva de la firmele astea de PR românești. Dacă nu ai pile, dacă nu cunoști pe nimeni, nu ai nicio șansă. E păcat și foarte dezamăgitor dar corespunde cu ideea de a trăi în România.

PS – screen-ul e așa din cauza blue light- e recomandat noaptea.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.