Ar trebui să existe opțiunea de a refuza plata impozitelor

Astăzi, dacă vrei cumva să nu plătești impozitele către stat, nu ai această opțiune. Toată lumea plătește. Nu ai cum să refuzi.

Cred că ar trebui schimbat sistemul pentru că există cazuri ca al meu de exemplu, în care Primăria și statul în sine, nu rezolvă problemele în oraș, probleme pentru care cică noi trebuie să plătim taxe și impozite.

Asfaltul de exemplu. Eu locuiesc pe o stradă neasfaltată, exact ca la țară, dar Primăria vrea impozit pe casă, impozit pe mașină, Primăria vrea o grămadă.

Și cred că ar trebui făcut un sistem în care să se meargă în tribunal fraților. Să spui la Primărie că tu nu vrei să mai plătești, să îți expui motivele în instanță iar un judecător să trateze repede cazul.

Dacă nu ai asfalt pe stradă, loc de parcare și alte chestii de-astea normale, să fii scutit de la plata taxelor și impozitelor pentru bugetul local.

Din moment ce Primăria nu face nimic pentru cine ca cetățean, nici să nu aibă dreptul să-ți ceară bani. Mi se pare ceva logic și de bun simț.

Numai în România ți se poate întâmpla să ieși din casă în cizme de cauciuc dar să mai plătești și impozit pentru treaba asta.

Impozitele în România sunt foarte greșit înțelese, ca și cum ar fi un privilegiu că Primăria te lasă să locuiești în acel oraș.

Asta ne aduce aminte de Evul Mediu când țăranii aciuiți într-o anumită localitate trebuiau să plătească bir boierului că-i lasă să stea acolo. Am evoluat fraților, nu mai suntem în Evul Mediu.

Cel puțin așa îmi palce mie să cred.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.