Parcări cu plată și locuri de parcare cu plată ne lipseau

Haideți că am trăit să o văd și pe asta. Primăria despre care povesteam în articolele trecute că nu-i în stare să toarne asfalt în cartierul în care locuiesc, a decis să pună taxă pe locurile de parcare de printre blocuri și să bage prin centrul orașului câteva parcări cu plată, tariful fiind 2.5 lei/oră.

Bine fraților, foarte tare. Nu cumva să vă ocupați de problemele reale ale cetățenilor. Mai important este să puneți noi biruri pe ei. Nu-i suficient că plătim impozite pe mașini și le parcăm într-o țărână care nici pe la țară nu mai vezi, acum oamenii vor trebui să plătească taxe și pentru locurile de parcare.

Mi se pare normal și corect ca mai întâi să rezolvi problemele principale din oraș, apoi să pui biruri noi pentru niște cetățeni de care oricum nu ai avut grijă până acum. Deocamdată nu s-a implementat nimic, au rămas doar panourile. Probabil au sărit oamenii în capul primarului pentru că cei din zonele în care era parcarea cu plată programată nu fuseseră anunțați de nimic și mulți erau riverani.

Nimic deosebit, o tentativă de prosteală pe față, de mers pe burtă până în ziua evenimentului că așa, poate poate nu zice nimeni nimic, că românii oricum sunt destul de greu de urnit să ia atitudine atunci când cineva vrea să le-o tragă pe la spate. Ei bine, iată că de data asta modul acesta „pe burtă” nu a funcționat, oamenii au aflat despre ce este vorba și s-au răzvrătit.

Cică de la 1 decembrie o să intre în vigoare legea dar cred că nici atunci nu se va putea face nimic pentru că mai mult ca sigur riveranilor nu le va da nimeni loc de parcare în zonă. Într-o țară normală la cap, întâi faci locuri de parcare pentru cei care locuiesc acolo apoi îi dai afară.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.