Am citit mai devreme un articol în care se scria că salariul minim pe economie o să crească de la 1 noiembrie anul acesta, cu 2 luni mai devreme decât programat de la 1900 RON la 2080 RON. În plus, cei care au minim 15 ani vechime sau absolvenții de studii superioare vor primi salarii mai mari cu 20%.
O prostie, nu că aș fi împotriva creșterilor salariale dar nu înțeleg de unde vor scoate micii întreprinzători bani de aceste măriri pentru că toată creșterea economică despre care s-a tot discutat în ultimele luni vine din consum, aici nu se produce nimic. Cei de la guvern cam forțează nota și ei au tot interesul să o facă, au nevoie de bani la buget pentru a plăti majorările salariale oferite bugetarilor. Și-au dat seama că nu prea au cum să le susțină și ce s-au gândit?
Mărim minimul pe economie mai repede, mai jupuim de pe cei care țin țara asta în cârcă, mai băgăm mâna în buzunarul celor corecți și cinstiți ca să susținem niște oameni care deși în marea lor majoritate sunt niște incompetenți angajați pe pile, aduc voturile pentru cine trebuie de fiecare dată. Cam asta e mișcarea, de-asta s-au și grăbit să mărească, au rămas fără bani probabil și și-au dat seama că taxele și impozitele reținute de la cei aproximativ 1.5 milioane de angajați îi va salva de la dezastru.
Nu vreau să par cârcotaș, din punctul meu de vedere să mărească dar ar trebui să se gândească la ce anume implică o astfel de măsură. Deja inflația este cât este, creditele din bancă au devenit inaccesibile din cauza dobânzilor care e normal să acopere o rată a inflației de peste 5% și așa mai departe. Degeaba mărești minimul dacă economia nu poate susține acestă mișcare și automat cresc prețurile la toate.