Vrei sa intri in lumea cripto? Afla ce trebuie sa stii inainte

Tot mai multi pasionati de ceea ce reprezinta lumea cripto se arata. Stirile despre criptomonede, despre bitcoin si altele care au valori fluctuante de insemnatate le gasesti peste tot si slabe sunt sansele sa iti scape ceva daca stii unde sa citesti. Desigur ca pentru unii tot ce tine de aceste monede virtuale reprezinta lucruri necunoscute, noutati. Odata descoperite insa pentru multi creeaza dependenta – dependenta de a investi, de a mina, de a visa la castiguri mari.

Despre cat de implicat trebuie sa fii vis a vis de acestea, este inca discutabil. Desigur, ca in orice necesita o investitie, atat de bani, cat si de timp, este bine sa iti stii limita. De altfel, este necesar sa fii strategic daca iti doresti sa ajungi undeva prin investitiile pe care le faci. Sa nu te astepti sa te imbogatesti chiar peste noapte – asta trebuie sa ai  mereu in vizor. Totul depinde de modul in care valoarea monedei de interes fluctueaza. Este necesar sa fii insa mereu pe faza, daca doresti sa nu apara apoi regrete ca ai pierdut o oportunitate de a retrage poate o suma insemnata. Pentru asta fii mereu in contact cu un site care iti ofera stiri Bitcoin proaspete, la zi.

Binecunoscuta intrebare –  ce este Bitcoin-ul?

Anul 2008 este cel in care a inceput istoria criptomonedei celei mai populare – Bitcoin. Este anul in care creatorul ei a prezentat prima dovada a acestui concept, public. Dupa anul 2010 insa, creatorul ei a parasit proiectul si a disparut.

Vrei sa devii la randul tau un investitor? Este esential sa ai bine puse la punct cateva strategii. Care le poti folosi din cele pe care deja le cunosti sau care exista si despre care poti afla? Ei bine, it ofer mai departe cateva detalii in acest sens, ramanand sa concluzionezi singur/a care este calea cea mai potrivita de urmat. Intotdeauna insa este vine sa fii atent/a la un aspect – niciodata sa nu investesti decat din suma pe care o detii, respectiv din banii pe care stii ca esti dispus sa ii pierzi.

Hedge, Day Trading, Buy & Hold, Basket Trading sunt numai cateva exemple de strategii spre care te poti orienta. Identific-o pe cea care ti se potriveste cel mai bine si aplic-o in mod responsabil. Sa nu ai insa asteptari niciodata. Cand ai, poti fi dezamagit si asta poate duce la altele. Insa cand nu te astepti la nimic, poti sa fii surprins.

Vrei sa iti mearga bine cand incepi sa investesti in criptomonede?

In acest caz, este bine sa indeplinesti niste pasi, sa ai in vedere niste etape. Documentarea este prima si cea mai importanta etapa de realizat. Nu poti porni pe un drum orbeste.

De asemenea, este necesar sa fii vigilent si totodata o persoana responsabila. Nu pierde din vedere faptul ca este o piata pe care se dau batalii continue, deci pastrarea banilor in siguranta este o propritate. Nu orice portofel virtual este sigur pentru tine. Totodata trebuie sa ai grija si legat de unde tranzactionezi. Din nou, sunt platforme destul de nesigure. Urmareste-le dupa reputatia pe care o au in domeniul cu pricina. Evita acele variante desfiintate de utilizatori pe platforme si forumuri.

Fii realist si investeste responsabil. Lucurile s-ar putea sa fie de partea ta.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.