Umilință

Zilele trecute am fost pe la Altex în Drobeta Turnu Severin. E un singur magazin amplasat într-un complex comercial, lângă un hipermarket Carrefour. Eram cu un prieten de-ai mei și omul avea o plasă cu el plină cu scule, le cumpărase de la BricoDepot, magazin amplasat lângă acest Altex. Băi fraților, să vedeți circ cu paznicii ăia cu 4 clase care sunt puși prin Altex. L-au văzut pe om cu plasa cu scule după el și i-au cerut să o deschidă, și la intrare și la ieșire din magazin.

Nu cred că există umilință mai mare pe lumea asta pentru un client decât să-și arate cumpărăturile, plasele cu care vine, celor de la pază. Am tot zis că mă iau de boschetarii ăia de paznici care fac treaba asta cu o nesimțire și cu o autoritate ieșită din comun, parcă ai fi un rahat în fața lor așa se poartă cu tine.

Cel mai de rahat lucru, să vină un pârlit care nu are nici o treime din studiile tale și să te buzunărească, să vadă ce ai prin plase. Și la ieșire la fel, să îi arăți lui că nu ai furat nimic. Asta e România fraților, o țară de rahat în care prezumția de nevinovăție nu există. Clienții sunt direct hoți, care trebuie să se dezvinovățească de acuzație prezentând conținutul paporniței aghiotantului de la pază.

Umilință mai mare ca asta nu cred că există. Să pună frate un dulap cu chei, un vestiar cum au multe magazine în care să-și pună oamenii plase. Așa se face într-o lume civilizată și normală la cap, nu pui măscăricii de la pază să caute în sacoșele oamenilor. Magazinele care tratează clienții în acest mod nu ar merita să mai existe pe piață, părerea mea.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.