Prostim poporul cu calculatorul – despre dosarele penale și titluri

Discutam zilele trecute cu un prieten de-ai mei despre Iohannis și casele lui. Omul, pesedist înrăit, critica sus și tare că Iohannis e și el penal că i-au făcut ăștia dosar pentru case. Evident, am zis să văd și eu despre ce este vorba, deși știam că e o propagandă prin titluri, am găsit articole pe această temă în care se specifica ceva destul de interesant: că s-a întocmit un dosar dar a fost mutat într-o altă locație. Atât.

Acum, după cum știm, întocmirea unui dosar este una și începerea urmăririi penale este alta. Cam asta înseamnă să prostești poporul cu calculatorul, sau cu televizorul. Deci nici nu s-a hotărât dacă se începe urmărirea penală și propaganda PSD a umplut internetul de titluri „Iohannis are dosar penal”.

Și proștii, evident mulțumindu-se doar cu titlurile, nu au citit mai departe. Oricine poate avea dosar penal în România dar asta nu-l transformă în infractor. E de ajuns să reclame X pe Y, Y va avea dosar penal căci asta este procedura dar asta nu înseamnă că este și infractor.

Chiar și cei care sunt implicați în accidente auto cu victime au dosare penale, care ulterior se clasează, se soluționează cu neînceperea urmăririi penale dar oamenii nu prea cunosc chestia asta.

Nu știu, parcă am ajuns așa o țară de dobitoci care din cauza unei uri prostești și aproape nefondate pentru alți oameni, începem să credem și să judecăm doar în funcție de titluri.

Curios cum se va ajunge peste 10 ani dacă acum oamenii nu mai sunt capabili să treacă dincolo de un titlu, sau dacă acum nu mai sunt în stare să citească corect un articol din presă.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.