PET-urile de bere aruncate-n iarbă – specificul unei țări distruse

Cred că nu se mai miră cineva de faptul că în România, în orice oraș, PET-urile de bere sunt pe fie unde, aruncate ba pe jos, ba prin iarbă, oriunde numai la coș nu. Chestia asta spune două lucruri foarte importante despre specificul unei țări: oamenii au o problemă cu alcoolul și oamenii au o problemă cu bunul simț (mai bine zis cu lipsa lui). Cu alcoolul e normal să fie problemă, este specificul țărilor subdezvoltate. Lenea și fuga de muncă fiind adânc înfiptă în ADN-ul oamenilor, e norma ca ei să aibă foarte mult timp pentru a bea. Când nu ai serviciu, poți să bei până adormi în șanț.

Faptul că acești oameni aruncă PET-urile de bere pe fie unde, scoate în evidență nesimțirea specifică țărilor subdezvoltate, specifică țărilor bananiere în care încă se mai vânează șobolani cu arcul. Toată lumea spune că vrea o țară ca afară dar uită că străinii nu fac mizerie pe stradă ca noi, românii. Țările de afară sunt curate și civilizate pentru că oamenii au bun simț.

Atunci când ești un copil prost crescut, răsfățat de la cele mai fragede vârste și obișnuit cu de toate la cur, e normal să faci covor de coji de semințe pe lângă băncile din parcuri, e normal să arunci sticla de bere prin iarbă, e normal să lași paharele de suc și dozele de Cola pe unde le bei deși coșul de gunoi este la 5 metri de tine și așa mai departe. În rest, știm cu toții cam cum stau treburile în țara asta legat de curățenie și de bunul simț al cetățenilor care vor domne o țară ca afară.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.