10 lucruri de care trebuie să ții cont atunci când vrei să-ți cumperi un aparat de aer condiționat

Deși alegerea unui aparat de aer condiționat pare lucru simplu, cei care dețin de ani buni un asemenea dispozitiv în casă și au trecut cu el prin diverse peripeții, pot confirma contrariul. Astfel, din propria experiență pot să ofer 10 sfaturi mai mult decât utile pentru cei care se află la prima achiziție de acest gen. Eu când am cumpărat nu am ținut cont de asemenea sfaturi și am avut diverse probleme.

10 lucruri de care trebuie să ții cont atunci când vrei să-ți cumperi un aparat de aer condiționat

  1. Perioada anului – nu se cumpără aparate de aer condiționat în toiul verii, decât dacă aveți răbdare să așteptați chiar și jumătate de lună pentru instalare.
  2. Capacitatea – se alege în funcție de dimensiunea camerei. Pentru o garsonieră, 9000 BTU e suficient, apoi pentru fiecare cameră în plus se dublează sau se triplează capacitatea.
  3. Clasa energetică – cel mai indicat ar fi să cumpărat un aparat de aer condiționat din clasa energetică A+++. Chiar dacă veți cheltui mai mult, în timp veți recupera cu consumul.
  4. Brandul – nu e bine să mergeți pe branduri consacrate pentru că multe nu mai sunt ce au fost. Eu am luat un Ferroli și a fost o țeapă de zile mari. S-a stricat de 10 ori. Recomand însă Gree.
  5. Montajul – trebuie să fie gratuit iar aparatul cumpărat să conțină și kit de montare.
  6. Perioada de garanție – minim trei ani, ar fi indicat să cumpărați și extra garanție dacă puteți.
  7. Magazinul – cele mai bune prețuri le veți găsi în magazinele de specialitate, nu pe site-uri gen talcioc pe care găsiți de la ace la adidași, de la lopeți la aparate de aer condiționat.
  8. Wi-Fi – o funcție foarte utilă în ziua de azi care înlocuiește telecomanda.
  9. Service post garanție – ar fi recomandat să cumpărați un AC pentru care există mai mult de o reprezentanță în apropierea dumneavoastră, pentru că aceste firme de service nu sunt chiar cele mai serioase și dacă se strică după ce se termină garanția, o să aveți probleme.
  10. Prețul – contează cel mai puțin, cu cât cheltuiți mai mult cu atât veți avea mai multă calitate. Aparatele de aer condiționat ieftine sunt zgomotoase și consumă mult curent electric.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.