Cât de sigure sunt investițiile în monedele virtuale?

Investițiile în monedele virtuale sunt foarte la modă pentru că pot aduce niște profituri substanțiale. Tuturor ne place să facem bani dar acolo unde există câștiguri fabuloase, există evident și riscuri. Lumea crypto este destul de riscantă dacă stăm să analizăm un pic situația. Să ne aducem aminte de vremurile când 1 Bitcoin costa 16.000 de dolari. Vă dați seama că cei care au cumpărat atunci și au păstrat moneda acum sunt în mare pierdere. La fel și cei care au cumpărat noua Electroneum, o monedă care a făcut mare vâlvă în mediul online în ultimul an, și care, iată, mai are un pic și scade sub pragul de 1 cent.

Investițiile în monedele virtuale sunt sigure doar dacă ești genul de om care știe ce face atunci când cumpără o anumită monedă. Am spus de multe ori faptul că acest gen de investiție nu este pentru toată lumea, că este nevoie de foarte multă informație pentru a reuși să speculezi o creștere sau o scădere de Bitcoin de exemplu. De-asta nu toată lumea reușește să facă profit din tranzacționarea monedelor virtuale, pentru că nu dețin informații. Singura monedă care se poate specula mai simplu este Ethereum, satelitul Bitcoin, monedă influențată mereu de variația cotației Bitcoin. E destul de simplu să faci bani cu Ethereum, monedă virtuală ce poate fi cumpărat chiar și din România de pe CryptoCoin.Pro.

Dacă vom urmări evoluția Ethereum vom vedea că deși au existat și momente în care a mai scăzut, trendul general este unul ascendent. Momentan, 1 ETH poate fi cumpărat pentru aproximativ 450 de dolari, o sumă deloc neglijabilă care ne demonstrează faptul că discutăm despre o monedă de încredere. În lumea crypto, valoarea unei monede este un etalon al seriozității. Cu cât o monedă va fi mai valoroasă cu atât vor exista mai mulți oameni care vor crede în ea, care să o cumpere. Așadar, ca să răspundem la întrebarea din titlu, investițiile în monedele virtuale sunt sigure atât timp cât știi ce faci și atât timp cât investești în monede deja consacrate, nu în avioane de la care să speri milionul de dolari.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.