3000 de euro pe lună pentru 15 ore lucrate zilnic?

Am reușit să șochez interneții din nou, în urma unei discuții pe care am avut-o cu un șofer de camion. M-a întrebat omul dacă mie nu mi-ar conveni 3000 de euro pe lună salariu ca să muncesc pe camion în Italia câte 15 ore pe zi, și s-a mirat când i-am zis că nu. Am observat din păcate faptul că pentru mulți români, banii sunt singurul țel în viață. Să fie cât mai mulți, nu contează ce-i de muncă. Problema e că munca multă, de genul 15 ore pe zi te va distruge încet dar sigur și nu o să apuci să te bucuri prea mult de bani. O să începi să-i dai pe la doctori ca să-ți refaci sănătatea pierdută în lupta pentru munții de bani.

Nu, eu nu aș lucra câte 15 ore pe zi pentru că, lăsând la o parte gândul că m-aș putea îmbolnăvii, când naiba aș mai avea timp să-i cheltui din moment ce eu aș fi toată ziua la muncă? Să stai așa ani de zile să nu mergi și tu nicăieri, să nu vezi lumea, să nu îți cumperi nimic pentru că nu ai timp nici măcar de cumpărături, mi se pare un comportament de hârciog, asta nu mai este viață.

Românilor din păcate nu le pasă, mulți sunt tentați să-și piardă viața pe sume de-astea care nu sunt nici măcar așa de importante cum par. 3000 de euro pe lună de exemplu poți să faci și în România în vânzări sau în IT, dacă ești genul de om căruia-i place cartea. Muncești la costum, la cravată, uneori nici măcar 8 ore pe zi, nu e nevoie să te nenorocești 15 ore pe zi pentru acești bani dacă ești un om inteligent.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.