Trotineta electrică + copii = mare problemă

Mergeam ieri înspre casă și la un moment dat am observat vreo 3 copii de maxim 10 ani care circulau pe stradă, pe șosea, pe carosabil cu trotinete electrice cu vreo 30-40 de kilometri pe oră.

Mi se pare absurd că nu există reguli care să pună la punct chestia asta pentru că se pot întâmpla niște accidente destul de urâte. Să zicem că nu dă o mașină peste ei, dar la câte gropi sunt pe la noi, pot să cadă pur și simplu și la viteza aia mai mult ca sigur se pot întâmpla multe lucruri nasoale. Chestia e că pe cei trei pe care i-am văzut eu, au trecut pe trecerea de pietoni călare pe trotinete și cu viteză destul de mare.

Vă dați seama ce panaramă era dacă trecea pe acolo în acel moment o mașină. A cui era vina? A părinților bineînțeles. Că doar ei își trimit copiii la o asemenea distracție. Am mai spus eu că-n ziua de azi părinții sunt oricum numai grijulii nu.

Nu-i interesează pur și simplu ce se întâmplă cu plozii lor. Eu când eram mic trebuia să anunț dacă plec din fața blocului și nici atunci nu eram sigur dacă voi fi lăsat sau nu, era mereu cu emoții. Astăzi, copiii de 10 ani fac înconjurul orașului pe trotinete electrice pe stradă, cot la cot cu mașinile.

Unde e frate poliția să-i vadă pe copiii ăștia care te pot băga în pușcărie nevinovat? Te trezești cu drumuri pe la parchet și audieri pentru ce? Luni de zile tragi de un dosar penal ca să se claseze, viața ta să continue normal și firesc exact ca înainte de producerea evenimentului. Țară de căcat.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.