Suntem campioni la mers în curul altuia în trafic

Erau să se pupe. De fapt, un tip cu un LOGAN era să pupe în fund o dubă în momentul în care aceasta a semnalizat intenția de a vira la stânga. După cum știm, pentru a efectua un viraj e nevoie de încetinire, iar această manevră devine destul de riscantă pentru cei din spate dacă nu se respectă distanța de siguranță. Distanța de siguranță este definită conform legii o distanță suficient de mare cât să-ți permită oprirea în siguranță în caz de urgență. Dacă tu mergi cu nasul în fundul altuia, e clar că nu respecți această distanță, e clar că dacă se pune o frână mai bruscă, o să ai mari probleme.

Și mai grav este faptul că românii sunt campioni la mers în curul altuia în trafic. Se cred pe la Formula 1 unde se merge roată la roată sau ceva de genul. Nivelul de prostie din mentalitatea deținătorilor de permis de conducere din România atinge uneori cote maxime. Nu există conducere preventivă, ci doar agresivă. Și chestia asta se vede în numărul foarte mare de accidente care se produc din astfel de neatenții pe șoselele din România. Și culmea, tot românii sunt indignați că cică sunt asigurările scumpe. Păi cum ar putea să fie ieftine în ideea în care se produc miliarde de accidente ușoare pe seama neatenției, a prostiei și a lipsei de prevenție? Clar niciodată nu vom avea asigurări ieftine.

Poate ar trebui modificate chestii pe la examenul de obținere a permisului de conducere. Ceva clar trebuie făcut pentru că oamenilor le lipsesc noțiuni elementare de conducere preventivă. Mulți se cred pe la Formula 1 și chestia asta e o mare problemă.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.