Să ne bucurăm că am intrat în UE?

Am tot stat și m-am gândit dacă avem vreun avantaj ca țară faptul că am intrat în Uniunea Europeană. Din păcate, nu prea găsesc motive de bucurie. Companiile străine au năvălit ca să facă foarte mulți bani profitând de corupție pentru a umfla cât mai mult prețurile și așa mai departe.

Desigur, cele 5 milioane de români care au plecat la muncă în Europa după ce nu a mai fost nevoie de viză, poate trăiesc mai bine, însă cetățenii care au rămas acasă, trăiesc la fel de prost cum o făceau înainte de aderare, unii dintre ei trăiesc chiar mai prost decât atunci.

UE ne-a oferit posibilitatea de a atrage fonduri însă la ce fel de nenorociți am avut în acest timp la guvernare, evident că nu a existat foarte mult interes în acest sens. De ce? Pentru că banii europeni NU SE POT FURA. Interesele celor ajunși la guvernare a fost stoarcerea banului public și cam atât.

Nu știu dacă ați observat, însă în ultimii 20 de ani averile celor care se perindă pe la guvernare s-au mărit iar nivelul de trai a scăzut în țară foarte mult. Astfel, în acest context, clar nu avem niciun avantaj ca națiune. Polonia a putut să traverseze țara cu autostradă, de la un cap la altul, pe banii UE, noi nu am putut că noi am fost prea ocupați cu furtul. Suntem o țară de hoți din păcate, și chestia asta se vede în timp, când privești pe cei din jurul tău cum se dezvoltă și constați că tu ești tot acolo unde erai în urmă cu mult timp. Ăștia sunt românii, un popor foarte egoist și foarte arogant, un popor care nu a fost niciodată unit și care va trage întotdeauna pe sistem fiecare cu aia mă-sii.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.