Liniștea colibei tale te face fericit oare? Sau banul?

Una dintre întrebările pe care eu unul încerc să le deslușesc atunci când îmi aduc aminte de faptul că în acest moment, peste 5 milioane de români sunt plecați la muncă în străinătate. Nu știu, eu unul nu pot să înțeleg de ce atât de multă lume pleacă. Suntem pe locul 2 în lume la capitolul emigrare, după Siria și acolo vă dați seama că e război. De ce românii trebuie să vadă fericirea doar în bani?

Uneori, e mai bună liniștea colibei tale, e mei bine să stai acasă să-ți crești copiii astfel încât să nu o ia pe drumuri greșite, să-i vezi cum se dezvoltă cu alte cuvinte. Asta înseamnă după părerea mea un părinte responsabil. Au făcut cei de la Recorder un clip mai demult cu acești emigranți muncitorești în care un tip povestea motivul pentru care a plecat afară: fata lui i-a cerut să-i cumpere un calculator, pe motiv că toată lumea are numai ea nu. Pe lângă motivul stupid („toată lumea are” în loc de „îmi trebuie la școală”), omul a decis efectiv să-și lase familia acasă pentru a împlini acest moft al copilului.

Și întrebarea mea este oare a ajutat acel copil sau i-a făcut rău prin faptul că l-a lăsat singur pe viitor? Nu știu, eu m-am gândit de multe ori și la nivelul de inteligență al celor care pleacă, mai ales când văd asemenea oameni. Nu cred că aș putea să-mi las familia acasă și eu să plec la dracu în praznic pentru bani, bani cu care să îndeplinesc niște mofturi, niște fițe. E drept, sunt și mulți care pleacă din pricina faptului că nu găsesc de muncă local, dar frate sunt și mulți care visează la munți de bani. Pentru mulți, a da copilului tot ce vrea înseamnă fericire, pentru mulți, lucrurile fizice înseamnă fericire.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.