Scapă de umiditatea excesivă cu ajutorul unui recuperator de căldură

Umiditatea excesivă este de departe cel mai mare dușman pentru casele noastre. Umiditate excesivă înseamnă mucegai, adică probleme de sănătate pe care nimeni nu și le dorește. Mirosurile urâte sunt aproape imposibil de eliminat din încăperile cu umiditate excesivă așa că sunt mulți cei care doresc să scape de această problemă care apare de obicei pe timp de iarnă, când temperaturile din termometre scad sub limita de rezistență a izolației exterioare. Dacă mai pui la socoteală și faptul că discutăm despre incinte cu o ventilație precară sau inexistentă, atunci clar trebuie găsită o soluție.

Una dintre cele mai moderne soluții pentru a elimina umiditatea excesivă din încăpere este un aparat de ventilație cu recuperator de căldură. Știu că în România nu prea se folosește, oamenii preferă să încerce să izoleze mai bine spațiile în care apare problema umidității și a condensului, însă în străinătate aceste aparate sunt indispensabile. Funcțiile cu care aceste recuperatoare vin la pachet sunt mai mult decât interesante, pe lângă ventilația propriu-zisă, acestea pot fi pornite doar atunci când este nevoie, adică atunci când temperaturile din termometre scad destul de mult, toamna spre iarna.

De asemenea, costurile acestor aparte de ventilație cu recuperator de căldură sunt mai mici decât o investiție în izolația exterioară ori schimbarea geamurilor termopan cu unele de calitate mai bună. Se montează destul de simplu, e nevoie doar de o gaură în perete, ca atunci când montezi hota. Acest aparat îți va scoate aerul umed din interior și va băga aer proaspăt din exterior care nu are un grad de umiditate atât de mare. Avem în prim plan soluțiile viitorului și trebuie să ne adaptăm și noi la ele.

Sunt convins că mulți dintre voi, cei care vă luptați cu umiditatea excesivă, cu condensul, cu apa care curge pe pereți veți fi interesați de acest aparat comercializat și în România și care sunt sigur că va deveni mai mult decât popular în viitorul apropiat, mai ales în situația în care românii nu prea investesc în geamuri din termopan de foarte bună calitate, de unde pleacă problema.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.