Despre spălarea rufelor în public

Nimic nu am urât mai mult decât spălatul rufelor în public, adică bălăcăreala pe Facebook. Mi se pare ceva penibil și mai mult decât inutil. Dacă ai ceva de împărțit cu cineva, poți să faci asta în privat unde nu vede nimeni. Să te apuci să denigrezi o persoană sau să o jignești online doar pentru că ai ceva de împărțit cu ea personal, mi se pare o mizerie.

Și culmea, sunt mulți astfel de oameni care aleg să procedeze în acest mod. Probabil nu au rușine de nimeni și de nimic, nu se gândesc la faptul că prietenii, rudele lor care au cont de Facebook vor vedea această bălăcăreală și probabil vor râde copios, aflând bârfe din familie la care nu ar fi avut acces altfel.

Eu unul am spus de multe ori faptul că românii nu știu și nici nu vor să se intereseze de modul în care funcționează Facebook. Mulți dintre cetățenii acestei țări nu știu decât să dea like la poze și să comenteze pe la postări, dincolo de acest aspect, complexitatea Facebook îi depășește.

Cred că o mână de oameni cunosc de fapt care este diferența dintre SHARE și LIKE de exemplu, sau care este rata de reach pentru postările făcute, în raport cu numărul total de prieteni. Da, sunt niște întrebări la care foarte puțină lume poate răspunde. Pe români nu-i interesează detaliile.

Pe ei tot ce-i interesează e să poată să dea like sau să posteze bălăcăreală. Pentru mulți, Facebook a devenit un fel de mașină de spălat rufe amplasată în mijlocul unei piețe, loc din care toată lumea vede ce chiloți ai, numără perechile, critică detergentul folosit și așa mai departe.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.