Este rentabilă investiția în panouri solare?

Citisem mai devreme o știre pe net despre prețul energiei electrice în județul Mehedinți, județ care are o grămadă de hidrocentrale și baraje și multe chestii cu care produce curent. Prețul este evident cel mai mare din toată România. Nu știu ce șmecherii se fac pe aici, cum e posibil ca un județ care produce atât de multă energie să vândă cetățenilor cel mai scump din țară, însă am luat în considerare destul de serios instalarea de panouri solare fotovoltaice. Am stat eu și am făcut un calcul, în câțiva ani mi-aș amortiza investiția dar asta înseamnă să stau nemișcat din acest oraș, ceea ce eu unul nu-mi doresc.

Investiția în panouri solare fotovoltaice va deveni rentabilă cel puțin pentru mine în momentul în care voi decide că merită să mă stabilesc într-un anumit oraș. Am ceva gânduri cu capitala, să vedem dacă se va concretiza ceva. Dacă nu, străinătatea. Dacă aș avea o casă în București mai mult ca sigur aș monta câteva panouri solare, măcar 3 de 270w pe care să le folosesc la serviciu, să leg la ele calculatorul, monitorul și alte echipamente IT pe care le utilizez în mod normal. Din moment ce petrec destul de mult timp la calculator, și consum foarte multă energie electrică. Chiar mi-ar fi utile câteva panouri mai ales că nu costă așa mult, în vreo 2-3 ani cred că aș scoate investiția de voie. Un panou fotovoltaic de 270w costă undeva la 800 de lei, două ar fi 1600 de lei. Cu echipamentele astea IT eu consum cu vreo 50-60 de lei în plus curent electric lunar ceea ce înseamnă că fix în 2-3 ani recuperez investiția. Dar e important să ai planuri în locul în care investești, nu să fii mereu cu gânduri de plecare prin țări străine ca mine.

Voi ce părere aveți despre acest concept de energie regenerabilă? Ați investi în așa ceva sau îl vedeți drept ceva inutil? În țările dezvoltate nu prea mai vezi casă fără panouri fotovoltaice pe acoperiș, așa că, ar fi timpul să ne civilizăm și noi din acest punct de vedere.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.