Ce înseamnă de fapt să mâncăm sănătos?

Foarte multă lume percepe total greșit ideea de a mânca sănătos: adică niciodată nu trebuie să pui gura pe fast food, niciodată nu trebuie să bei cola sau alte prostii de-astea. Nu fraților, în primul rând a mânca sănătos înseamnă a mânca cu măsură. După cum știm, abuzurile alimentare sunt cele care dau organismul peste cap, nu un sandvici cumpărat de poftă sau din criză de timp. Problemele apar atunci când acest sandvici devine două sandviciuri, zilnic sau de mai multe ori pe zi.

Din păcate, românii nu au o educație alimentară, de la vârste destul de mici copiii sunt perindați prin mall-uri pe la fast food și se învață cu acest tip de mâncare. Aici într-adevăr există o problemă destul de mare pentru că acești copii nu conștientizează faptul că fast food-ul consumat zilnic NU FACE BINE. Citisem un studiu pe un site și din păcate suntem din nou în topurile mondiale cu lucrurile nasoale, de data asta suntem în top cu obezitatea la copii. Cam asta se întâmplă când nu există educație alimentară.

Cum putem să scăpăm de problema obezității?

Să mâncăm sănătos înseamnă să mâncăm inteligent. Și să transmitem chestia asta mai departe celor mici care sunt foarte vulnerabili în fața poftelor. Obezitatea la copii nu reușește doar să stopeze dezvoltarea normală, dar aduce în prim plan și o serie de probleme de sănătate care cu greu pot fi rezolvate ulterior. Cea mai bună cale de a stopa obezitatea este prevenția iar în momentul în care vom reuși să înțelegem acest lucru nu vom mai avea niciodată o problemă cu educația alimentară.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.