Merită investiția în camere de supraveghere IP?

Foarte mulți cetățeni au început să înțeleagă importanța unui sistem de supraveghere DVR. Acesta este rezultatul traiului într-o țară în care Poliția nu este deloc eficientă, ajungem să ne păzim singuri bunurile. Mă bucură faptul că mentalitatea începe să se schimbe și chestia asta se vede prin camerele de supraveghere pe care le văd instalate din ce în ce mai des pe la casele din oraș.

Pentru că tehnologia a evoluat, a evoluat și tehnica de supraveghere și au apărut în prim plan aceste camere IP, care schimbă un pic conceptul DVR. Camerele IP funcționează concomitent cu un NVR și reușesc cu brio să capteze, să proceseze și să transmită mai departe imaginile la o calitate mult mai bună față de camerele normale ce funcționează cu un DVR.

Faptul că aceste camere IP pot transmite datele prin intermediul unui switch, router, legate la rețeaua  de internet locală, permite crearea unui sistem de supraveghere foarte complex. După cum le spune și numele, aceste camere primesc o adresă de IP pentru a comunica local, fiind capabile să transmită datele online din moment ce dispozitivele se ocupă de captare și de procesare a imaginii.

Acum, dacă merită investiția în asemenea sisteme? Sincer să fiu, merită. Atât timp cât locația are internet permanent, atât timp cât suntem conștienți de faptul tehnologia evoluează și noi trebuie să evoluăm odată cu ea, nu văd de ce nu am cumpăra și camere ip, sisteme NVR, capabile să înregistreze la calitate foarte bună. În plus, dacă o să studiați cu atenție prețurile o să vedeți că un sistem DVR cu 4 camere nu diferă cu mult față de un sistem NVR cu 4 camere.

Și să nu uităm nici de faptul că hoții evoluează și ei. Sunt din ce în ce mai inventivi iar camerele IP pot fi mascate mult mai bine atât timp cât pot transmite datele printr-un router, nu neapărat prin cabluri clasice. Acestea pot fi amplasate în locații la care nu s-ar gândi nimeni vreodată și pot să aducă un mare atu în cazul în care cineva vă fură din incintă anumite obiecte. Desigur, decizia vă aparține.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.