Casa de tip bloc, foarte răspândită în România

Românii au o boală numită opulență. Ce este opulența? Păi o putem defini drept un tip de atitudine, de mentalitate care promovează luxul, sau dacă nu luxul, să spunem că vrea să scoată în evidență faptul că oamenii au bani. Oamenii sunt opulenți în momentul în care își cumpără o mașină foarte scumpă într-o țară foarte săracă sau își construiesc o casă mult peste nevoile persoanele, pe sistem „să nu plouă pe a mea de pe a vecinului”. Aici, la capitolul case ar fi ceva mai mult de povestit în ideea că am tot văzut în ultima vreme șantiere în lucru prin oraș, multe dintre ele peste P+1.

Băi frate eu am înțeles, românii sunt creștini, credincioși, însă apropierea de Dumnezeu nu o obțineți printr-un pat aflat la mare distanță de sol… De ce naiba ți-ai construi o casă P+2+M? E cât un bloc aproape. Cui folosește o asemenea pagodă a inutilității? Cu ce o încălzești iarna mai ales?

Ceea ce confirmă ideea că românii sunt niște săraci fuduli este faptul că multe astfel de proiecte încep și naiba știe când se termină. Unele șantiere sunt în lucru prin oraș de peste 5 ani. Oamenii s-au apucat să-și construiască niște palate (mai lipsesc turnulețele) dar au observat pe parcurs că nu prea și le permit. Să construiești un bloc e una, să construiești o casă pentru tine și familia ta e alta. Nu știu, e ridicol. Nu am văzut în viața mea altă națiune care să fie atât de ahtiată după bani și opulență ca românii. Poate doar țiganii dar sunt sigur că la unele capitole, românii îi depășesc cu mult.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.