Care sunt motivele pentru care românii emigrează?

Multă lume observă că suntem tot mai puțini în România și tot mai mulți dincolo de granițe și apare inevitabil întrebarea din titlu: de ce emigrează românii? Care sunt motivele pentru care tot mai mulți oameni îți fac bagajele și părăsesc țara? Haideți să le analizăm împreună.

Care sunt motivele pentru care românii emigrează?

  1. Hoția – românii s-au săturat să fie furați de cei ajunși la conducere, s-au săturat să vadă cum statul le ia peste jumătate dintre banii munciți lună de lună și nu le oferă nimic în schimb.
  2. Corupția – este mână în mână cu hoția, altfel nici nu s-ar putea. Corupția în România se practică de la spitale la permise de conducere, până la nivel de înalt funcționar în sta.
  3. Mizeria – există și oameni care doresc străzi curate, bănci prin parcuri la poalele cărora să nu fie covor de coji de semințe. Există și oameni cărora le place curățenia și ordinea.
  4. Nesimțirea – oamenii se satură repede de nesimțirea din trafic, de la job, din societate, se satură de nesimțirea vecinilor care nu sunt capabili nici să dea bună ziua uneori.
  5. Nepotismul – nu mai ai loc în instituțiile publice din cauza șefilor care-ș angajează toate rudele și toți prietenii pe toate posturile disponibile. Nu ai nicio șansă să te angajezi la stat fără să cunoști.
  6. Lipsa variantelor – oamenii rămân fără job și sunt puți în fața unei alegeri importante: mutarea către un oraș mai important sau către străinătate. Și clar aleg străinătatea.

Prostia – românii în sine sunt o națiune foarte proastă. Proastă de dă în gropi, nu alta. Analfabeți și bețivani, mulți dintre ei nu știu să-și exprime o opinie pe Facebook decât înjurând sau jignind.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.