Câți bani pierzi dacă alegi să te muți singur?

Când spun să te muți singur nu mă refer la a te muta singur într-un apartament, fără alte persoane co-locatare ci la a te muta dintr-un apartament în altul cu tot cu mobilă fără să apelezi la o companie specializată în mutări mobilă București. Adică să-ți chemi prietenii la cărat de mobilă pe scări în loc să apelezi la o firmă care cu asta se ocupă zilnic. Ei bine, eu am făcut calculele și o să vedeți că sunt mai mult decât interesante. Dacă ai de gând să te muți singur, stai pe-aproape și citește articolul.

Câți bani pierzi dacă alegi să te muți singur?

În primul rând, ca să înțelegem la ce sume facem referire, un mutat profesional precum cel oferit de la SprintMove (o firmă mutări București) costă undeva la 800-1600 RON pentru un apartament cu 2 camere, în funcție de opțiunile puse în contract. Există posibilitatea de a cheltui mai mult de 800-1600 RON dacă alegi să te muți de unul singur? Ei bine, eu unul cred că da și veți vedea imediat de ce spun asta.

P.S. Vorbesc din perspectiva unui tânăr care s-a mutat singuri, fără să apeleze la companii specializate în mutări mobilă București. Deci nu e ca și cum mi-aș da cu părerea fără să știu despre ce este vorba…

Nimeni nu va veni să care mobilă gratis

Oricâți prieteni ai avea, sau chiar rude, nimeni nu va fi încântat de faptul că-i chemi la rupt de oase pe scări. Nimeni nu o să vină la o asemenea muncă, gratis. O să trebuiască să-i plătești și încă bine. Eu de exemplu, a trebuit să chem încă 3 inși să mă ajute, cărora le-am dat 200 de lei de căciulă, atât au cerut și le dau dreptate. Nici eu nu m-aș fi dus la alții să car canapele pe scări pentru mai puțin.

Închiriatul unei camionete va costa mult

Ce vezi pe net cu 1 leu pe km pentru cei care fac transport de marfă prin București nu se aplică în acest caz. Omul care-ți închiriază știe că va sta cu mașina blocată toată ziua așa că te va taxa pe măsură. Fără un 500-600 de lei nu o să scapi. Și asta doar așa, să găsești și disponibil că o să constați faptul că atunci când vine vorba de transport mobilă, cei care închiriază mașini se cam feresc pentru că poate foarte ușor să apară cârcota la mijloc dacă se sparge ceva în timpul transportului.

Slabe șanse să nu se spargă ceva

Indiferent că se sparge/rupe ceva pe scări ori în camion în timpul transportului, e irelevant. Tot spart rămâne. Dacă aduni valoarea lucrurilor sparte în timpul unei asemenea operațiuni o să vezi că fără o pagubă de minim 1000 de lei, nu prea scapi. O oglindă, o fereastră de la ușă, un televizor că acuma toată lumea aruncă cutiile după ce le cumpără. Nu ai cum să scapi pentru că tu când te muți nu ambalezi mobila frumos precum cei de la SprintMove de exemplu. Tu o pui în camion claie peste grămadă.

Per total, dacă adunăm, vedem că fără 2000 de lei cheltuială totală nu prea scăpăm. Bine, lucrurile pot degenera în cazul în care apare o pagubă mai însemnată… În cazul în care apelați la servicii mutări mobilă București, veți cheltui cu cel puțin 25-30 la sută mai puțin și nici nu veți avea probleme de sănătate cauzate de efortul fizic depus, mai mult decât intens. Profesioniștii au și asigurări pentru ce transportă, învelesc foarte bine mobila, sunt șanse minime să te trezești cu o pagubă.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.