Exemplu de calitate video pe YouTube – Nick Murray

În momentul în care am văzut clipul cu turul casei lui Nick Murray, eu unul am avut o revelație: asta înseamnă conținut de calitate, asta înseamnă calitate video excelentă într-un clip postat pe YouTube. Nu mă refer neapărat la ideea de a face turul casei, o casă care arată cel puțin impecabil, ci la faptul că se filmează cu o cameră foarte bună, fără zgâlțâială sau alte imperfecțiuni.

Așa ar trebui să fie toate clipurile postate online din partea celor care se auto intitulează „vloggeri”. Băi frate, ori ești decis să faci ceva în viață așa cum trebuie, ori nu te mai apuci. Adică ori faci calitate din prima secundă ori te apuci de altceva. Eu nu sunt de acord cu vloggerii care încep o „carieră” pe YouTube pe ideea că filmează acum cu patentul și investesc după ce scot bani din ceea ce fac.

Mentalitatea asta e tipic românească. Românii sunt genul de oameni care visează la munți de bani dar nu vor să muncească, să se desăvârșească într-o carieră, nu vor nici măcar să investească. Românii se cred niște genii ale cinematografiei și au impresia că vor reuși în online chiar dacă nu au tangențe cu ideea de calitate video. Nu fraților, nicăieri în lume nu e chiar așa.

Dacă vrei să faci un vlog de calitate, trebuie să investești în aparatură de calitate, trebuie să înveți dinainte să editezi, nu să faci experimente de la primul episod. Râde lumea de tine frate, nu e deloc ok genul acesta de mentalitate. Păcat că unora le joacă feste logica de la vârste destul de fragede, că majoritatea celor care se apucă de YouTube în România sunt copii cu foarte mult timp liber.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.