Cine îți poate face un PUD de calitate?

Planul Urbanistic de detaliuÎn momentul în care dorești să-ți construiești o casă în România, o să iei contact cu birocrația. E nevoie de multe documente pentru obținerea autorizației de construcții, și toate trebuie întocmite ca la carte. Dintre toate documentele necesare eliberării autorizației, PUD-ul este cel mai important.

PUD – reprezintă prescurtarea de la Plan Urbanistic Detaliu, un document ce explică și detaliază conținutul PUG (Plan Urbanistic General) și PUZ (Plan Urbanistic Zonal). Acest document este cel luat la puricat în momentul în care se dorește eliberarea Certificatului de Urbanism și a Autorizației de Construire. Cred că se înțelege cât se poate de bine importanța unui PUD făcut ca la carte, după ce că se stă destul de mult pentru analiză și eliberarea autorizației, ultimul lucru pe care ți-l dorești în momentul în care îți construiești o casă este să te trezești cu documentația incompletă sau greșită.

Este foarte important cu cine alegi să colaborezi în acest sens, iar ca să răspund la întrebarea din titlu, recomand colaborarea pentru un plan urbanistic de detaliu cu IPA Proiect Argeș.

De fapt, trebuie să înțelegi un singur lucru: dacă alegi de la început să colaborezi cu niște oameni care au experiență și-ți pot garanta reușita din prima, nu o să ai parte de surprize.

Dacă vei colabora cu niște oameni care lucrează foarte ieftin și nu au nimic concret în portofoliu, sunt șanse mari ca lucrurile să nu iasă așa cum trebuie.

În plus, acest PUD este un document foarte complex, dificil de conceput.

Planul Urbanistic de Detaliu reglementează:

– Regimul juridic, economic și tehnic al terenului și construcțiilor de pe suprafața acestuia

– Relația funcționala a construcțiilor cu împrejurimile acestora

– Reguli care trebuie respectate privind peisajul urbanistic

– Asigurarea accesibilității la utilitățile construcției

– Integrarea si corelarea construcțiilor noi cu cele existente pe același teren sau cele din vecinătate

– Impactul asupra rețelelor utilitare existente in zona

– Utilizarea terenului pentru spatii de joaca, zone de recreere, construirea de parcuri sau parcări

– Alte aspecte care țin de funcționarea din punct de vedere juridica și utilitară a construcțiilor

 

Așadar, mare atenție în seama cui lăsați acest PUD… Lucrați doar cu adevărații profesioniști capabili să vă garanteze succesul, capabili să vă întocmească documentația ca la carte.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.