De Paște vine Moș Crăciun

E final de martie și afară ninge cu fulgi de-o palmă. Natura pare să se fi întors cu fundul în sus fără să anunțe pe nimeni care-i marea supărare. Probabil s-a săturat de gradul foarte ridicat de poluare și a zis să ne dea o lecție. Desigur, au mai fost în trecut episoade cu Paște + zăpadă, mai ales că anul acesta Paștele pică la doar câteva zile după 1 aprilie, dar totuși.

Acesta este rezultatul încălzirii globale, a decalării anotimpurilor. Din moment ce am avut o vară prelungită în toamnă, o iarnă care nu a prea fost iarnă, e normal ca acum, în prag de primăvară, să avem jumătate de metru de zăpadă. Nu e normal ce se întâmplă și cred că omenirea per total ar trebui să privească cu atenție ce se petrece. Această ninsoare se petrece la nivel european, nu doar pe meleagurile noastre. Dacă am ajuns să-l așteptăm pe Moș Crăciun de Paște nu e deloc ok.

Anii trecuți, de Paște aveam undeva la 20-22 de grade Celsius și mai mult ca sigur toată lumea își dorește temperaturi cât mai ok. Din păcate, cu natura nu te pui și m-am gândit de multe ori ce se va întâmpla peste ani și ani dacă acum am început să avem parte de fel de fel de decalaje care mai de care mai ciudate și mai surprinzătoare. Cred că planeta asta nu rezistă încă 100 de ani în acest mod. Și gândiți-vă că de la explozia industrială nu a trecut mult peste 100 de ani.

Oricum, unele țări din UE au anunțat faptul că vor renunța pe alocuri la mașinile diesel, așa că sunt speranțe să vedem o oarecare ameliorare în ceea ce privește acest declin al stabilității climatice.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.